Лайм

Чи потрібно святкувати Великдень під час війни: психологи дали відповідь

Без докорів сумління треба дозволяти собі великі та маленькі радощі

Вже майже два місяці в Україні триває війна, разом з якою триває і наше життя. Для багатьох людей воно зупинилося 24 лютого і ще досі не може початися. Проте психологи радять знаходити причину для радості у кожному дні, старатися жити повноцінним життям навіть за таких непростих умов. Тим паче, що для цього є привід – Великдень 2022.

Психологи в рамках проекту психологічної підтримки "Перемога" розповіли, чому можна і потрібно святкувати Великдень навіть в умовах війни. "Природа вчить нас, що для всього є свій час і своє місце, що на зміну холодній зимі обов’язково прийде квітуча весна. Так і в буденному житті: за темною смугою буде світла. І треба радіти життю кожного дня, не відкладаючи на потім. Тому без докорів сумління треба дозволяти собі великі та маленькі радощі", - кажуть експерти.

Фото: Getty Images

За словами фахівців, передсяткова метушня на деякий час допоможе відволіктися від тяжких думок та перезавантажитися. Прибирання помешкання до свята та оздоблення кімнати допоможе на символічному рівні навести лад не тільки навкруги, а й в голові та душі.

Крім того, святкування дасть приємний привід поспілкуватися з близькими людьми. Зараз, завдяки соціальним мережам та месенджерам, немає перепонів для цього, і тому можна зібратися великою дружньою компанією та привітати одне одного. Також, якщо ви на новому місці, то познайомитися та запросити сусідів на свято - це гарна нагода знайти нових друзів.

Фото: Getty Images

"Приготування смаколиків для рідних порадує не тільки гостей, а і вас. Адже відомий факт, що смачна їжа - простий шлях отримати задоволення. І не треба готувати дорогі делікатеси, достатньо зробити щось з улюблених доступних страв, обов’язково додавши секретні інгредієнти – любов та гарний настрій", - пояснюють спеціалісти.

Свято – це ще один привід зробити гарну зачіску та макіяж, одягнути щось красиве, відчути себе незрівнянними та привабливими. "Ось чому нам дуже потрібні святкування! Без радості життя втрачає сенс, а свята дарують силу та віру", - резюмують психологи.

  • Раніше психолог розповіла, чи доречно зараз чомусь радіти. За її словами, необхідно прийняти ситуацію, яка склалась та продовжувати жити у нових реаліях.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару