Лайм

Як швидко прибрати неприємний запах із взуття: топ-3 народні засоби

Не поспішайте викидати улюблену пару через це

Майже кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що навіть найкрасивіше, модне і сучасне взуття після нетривалого носіння набуває неприємного запаху. Як правило, це дешеві вироби із неякісної сировини. theLime ділиться з вами перевіреними лайфхаками, як позбутися неприємного запаху за допомогою підручних засобів.

Фото: pinterest.com

Ефірна олія

Знищити неприємний запах в улюбленій парі взуття допоможуть ефірні олії чайного дерева, гвоздики та перцевої м'яти. Спочатку виймаємо устілки з взуття та перемо їх вручну за допомогою рідкого мийного засобу, потім просушуємо та наносимо олію.

Це можна зробити декількома способами:

    - капнути кілька крапель безпосередньо на устілку;

    - змочити в олії вату або ватяні диски і покласти їх всередину взуття;

    - за допомогою ватної палички, змоченої в олії, втерти її в устілку;

    - взяти старі газети, нанести на них кілька крапель олії, скомкати їх та вставити у взуття.

Після процедури газети слід викинути, а взуття ретельно просушити.

Наповнювач для котячого туалету

Впоратися з неприємними запахами допоможе і наповнювач для котячого туалету. Для цього беремо чисті шкарпетки та колготи, засипаємо у кожну свіжий наповнювач та зав'язуємо вузлом. Щоб підвищити його ефективність, можна також додати трохи харчової соди в кожну шкарпетку. Зазначимо, що потрібно грамотно розрахувати кількість наповнювача, щоб він не деформував вашу улюблену пару. Потім вставляємо їх у взуття та залишаємо так на кілька годин, а краще на всю ніч. Якщо після зазначеного проміжку часу запах все ще є, залишаємо шкарпетки з наповнювачем ще на пару годин або замінюємо його новим.

Чайні пакетики

Як дико це не звучало б, але позбутися неприємного запаху із взуття допоможуть пакетики чорного чаю. Справа в тому, що в чаї міститься танін-дубільна речовина, яка має ряд цілющих властивостей і протимікробну дію. Заварюємо в окропі кілька чайних пакетиків, чекаємо 2-3 хвилини. За допомогою ложки дістаємо їх із чаю та чекаємо кілька хвилин, щоб вони охолонули, потім віджимаємо від зайвої рідини - при цьому вони повинні бути вологими. Якщо запах дуже сильний, розкладаємо кілька чайних пакетиків по всій поверхні підошви - від шкарпетки до п'яти. Залишаємо на 1-2 години, потім просушуємо взуття на свіжому повітрі.

Зазначимо, що запах у взутті виникає через бактерії та піт. Тому необхідно вибирати продукцію з якісних матеріалів та вчасно змінювати шкарпетки. Також, щоб знищити мікробів, що створюють запах, можна підібрати різні антибактеріальні спреї, аерозолі або присипки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати