Лайм

Як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими

Перевірте себе

З приходом спекотної пори року чимало господинь стикаються з популярним питанням - як правильно зберігати різні продукти, щоб вони довше не псувалися. І якщо ви вже знаєте, що можна зробити, щоб збільшити термін використання дріжджів, радимо також звернути увагу на прості поради, як зберігати яйця, а також як визначити їхню свіжість. theLime ділиться перевіреними лайфхаками.

Фото: pixabay.com

Як правильно зберігати яйця у холодильнику?

1. Відразу після покупки яйця слід покласти в холодильник – вони можуть зберігатися 60 днів при температурі від 0 до +8°C, тоді як без холодильника – приблизно 7 днів. Однак багато недосвідчених господинь часто припускаються поширеної помилки, зберігаючи яйця в дверцятах холодильника, де температура набагато вище допустимої (приблизно +10-15°С).

2. Для зберігання яєць у холодильнику слід використовувати термолотки з паперу або пінопласту.

3. Найкраще місце для яєць – контейнери для овочів та фруктів унизу холодильника.

4. Якщо ви перекладаєте яйця в іншу упаковку, слідкуйте, щоб яйця зберігалися гострим кінцем донизу. Завдяки такому положенню яєчний жовток розміщується в центрі, а повітряна камера не тисне на вміст яйця. У такому положенні яйця "дихають" і довше зберігають свою свіжість - тому що на тупому кінці більше пор, через які всередину потрапляє кисень.

5. Не потрібно мити всі яйця відразу після покупки. Справа в тому, що на яєчній шкаралупі є спеціальна захисна плівка, яка захищає від потрапляння бактерій усередину. А вже перед приготуванням можна промити їх у теплій проточній воді.

Як визначити протухле яйце?

1 спосіб

Беремо глибоку ємність та наповнюємо її холодною водою. Викладаємо в неї яйце та спостерігаємо. Якщо воно спливло на поверхню, то, швидше за все, зіпсоване. Яйце, трохи підняте тупим кутом догори, - вже не першої свіжості, але ще може бути використане для приготування гарячих страв. Якщо воно залишилося лежати в горизонтальному положенні на дні, - це дуже свіже яйце.

2 спосіб

Беремо яйце і трохи трясемо його. Якщо ніяких сторонніх звуків при цьому не чути, то яйце досить свіже. А якщо є характерне хлюпання всередині, значить, що всередину яйця потрапило повітря і розширило природний повітряний міхур, тобто яйце вже не першої свіжості.

3 спосіб

Розбиваємо яйце і оглядаємо білок та жовток. Якщо жовток плоский, а білок рідкий – це ознака несвіжого продукту. Якщо жовток опуклий, а білок в'язкий і щільно зібраний навколо жовтка - яйце дуже свіже.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати