Лайм

Як зберегти полуницю свіжою якнайдовше: топ-5 лайфхаків

Візьміть собі на замітку ці прості поради

Початок літа у багатьох асоціюється із сезоном смачної та соковитої полуниці. І якщо ви вже знаєте, скільки полуниці корисно їсти влітку і як перевірити ягоду на нітрати, радимо звернути увагу на прості рекомендації, як її зберігати, щоб вона залишалася свіжою якомога довше. theLime підібрав для вас перевірені лайфхаки.

Фото: pixabay.com

Як зберігати полуницю, щоб вона залишалася свіжою?

1. Перед покупкою бажано впевнитись, що ягоди свіжі – вони повинні бути щільними, пружними, без плям, одного відтінку. Якщо полуниця продається в невеликому контейнері, слід подивитися, чи немає на дні розчавлених ягід, які вже пустили сік.

2. Куплену в магазині чи на базарі або зібрану з грядок полуницю необхідно ретельно переглядати і періодично перебирати. Викидаємо всі пом'яті, м'які та потемнілі ягоди. Якщо на одній з них вже з'явилася цвіль, вона може швидко поширюватися з однієї ягоди на іншу і зіпсувати всі, що залишилися.

3. Зберігати полуницю найкраще у прохолодному місці за температури 0-2°С. Її можна покласти в нижній висувний відсік холодильника, який призначений для овочів і фруктів, у відкритому пакеті або пластиковому контейнері чи картонній коробці.

4. Якщо ягоди надто вологі, спочатку викладаємо їх на декілька хвилин на паперові рушники, щоб вони вбрали зайву рідину. Потім беремо чисті паперові рушники і підкладаємо їх між шарами полуниці у контейнері.

5. Мити полуницю потрібно безпосередньо перед вживанням у їжу. Якщо зробити це заздалегідь, вони вберуть воду, швидко розкиснуть та зіпсуються. Бажано промивати кожну ягоду під струменем води та терти руками, щоб видалити бруд та бактерії, які можуть бути на поверхні полуниці.

Щоб позбутися від шкідливих бактерій та вірусів, можна промити ягоди в оцтовому розчині. Для цього розводимо оцет у воді (пропорція – 1:3) та опускаємо в нього ягоди на кілька хвилин, потім ще кілька разів промиваємо у чистій воді.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита