Лайм

Як відмити духовку від жиру: сода, сіль, оцет та інші народні засоби вирішать проблему

Вони врятують, якщо під рукою немає дорогої побутової хімії

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними побутовими забруденнями, з якими можна впоратися підручними засобами. І якщо ви вже знаєте, як почистити мікрохвильову піч усередині, радимо також взяти на замітку кілька порад, як відмити духовку від жиру. theLime підібрав кілька перевірених лайфхаків.

Читайте також: Кухонний лайфхак із содою допоможе позбутися неприємного запаху сміттєвого відра.

Фото: pinterest.com

Духовку в газовій плиті можна легко очистити за допомогою суміші із соди та оцту, солі, а також розпушувача для тіста. Для того, щоб позбутися старого жиру в електричній духовці, необхідно використовувати лимонну кислоту, нашатирний спирт або господарське мило.

Сода та оцет

Сода - це універсальний продукт натурального походження, її можна використовувати для очищення різних поверхонь. Змішуємо 100 г харчової соди та 50 мл столового оцту. Обробляємо внутрішню поверхню духовки, а потім залишаємо на 2 години. Видаляємо суміш разом із залишками бруду чистою мочалкою, періодично змочуючи її у воді.

Сіль

Беремо чисту ганчірку і змочуємо водою всі поверхні духовки, а потім присипаємо все сіллю. Розігріваємо духовку до 100 °С і залишаємо в такому вигляді на півгодини. Потім вимикаємо, чекаємо, доки вона охолоне, і витираємо чистою губкою.

Читайте також: Як прибрати неприємний запах у холодильнику: легкі лайфхаки.

Розпушувач для тіста

Багато господинь використовують розпушувач тільки для приготування випічки, проте його можна використовувати і як засіб для очищення. Якщо вдома немає готового розпушувача, достатньо взяти 10 ст. л. борошна, 1 ч. л. соди та 1 ч. л. лимонної кислоти.

Розводимо 1 пакетик розпушувача з невеликою кількістю води до отримання однорідної кашки. Обробляємо засобом поверхню духовки та чекаємо 30 хвилин. Якщо забруднення сильне, можна залишити ще на півгодини, а потім видалити засіб як завжди - водою і губкою.

Господарське мило

Господарське мило натираємо на тертці та змішуємо з водою. Отриману суміш виливаємо на деко або в жаростійкий посуд, відправляємо в духовку. Нагріємо її до 150 ° C і залишаємо розчин кипіти 20 хвилин. Вимикаємо духовку, чекаємо, поки вона охолоне, вимиваємо чистою водою та губкою.

Нашатирний спирт

Для очищення сильних забруднень знадобиться нашатирний спирт. Беремо будь-який посуд, який можна використовувати в духовці, і виливаємо в нього 10 крапель нашатирю. Ставимо її на дно та нагріваємо до 180°С. Після закипання води вимикаємо і залишаємо в закритій духовці на 10-15 хвилин, а якщо забруднення дуже сильне - на всю ніч. Щоб підсилити ефект, перед нагріванням можна протерти стіни духовки нашатирним спиртом. При цьому слід добре провітрити приміщення.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Чим помити холодильник, щоб не було запаху: кухонні лайфхаки досвідчених господинь.

Як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими.

Розумний метод із сіллю допоможе довго зберігати часник у домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Андрій Джеджула показав сина Даніеля після операції: що з ним сталося

Андрій Джеджула розповів, чому його 15-річний син Даніель опинився у лікарні - хлопцю зробили септопластику

Ці речі травмують: Наталія Могилевська розповіла, чого не допускає у вихованні доньок

Українська співачка Наталія Могилевська зізналася, що ніколи не б'є та не кричить на своїх доньок, яких удочерила під час війни

Ксенія Мішина, яка веде шоу "Я люблю Україну", нарвалася на критику через російськомовне інтрев'ю

Ксенія Мішина записала подкаст російською мовою - акторку розкритикували у мережі - як відреагували юзери