Лайм

Як продезінфікувати губку для миття посуду: простий лайфхак у мікрохвильовій печі

Такий метод знищить мікроби та неприємний запах

Кухонні губки накопичують на своїй поверхні безліч бактерій, тому міняти їх рекомендується щотижня. Багатьом людям така регулярність може здатися марнотратною, адже за тиждень хороша губка ще не встигає зіпсуватися. На щастя, є простий і швидкий спосіб продезінфікувати губку для миття посуду за допомогою мікрохвильової печі.

Фото: Getty Images

Якщо ви хочете позбавитися не тільки мікробів, але й неприємного запаху губки, зробіть дезінфікуючий розчин із лимонним соком. Вичавіть половинку лимона в чисту миску та додайте близько 200 мл води.

Ретельно промийте губку в теплій воді, після чого помістіть її у воду з лимонним соком і залиште на 5-10 хвилин, щоб вона ввібрала якнайбільше рідини.

Підставку в мікрохвильовій печі застеліть паперовими рушниками і покладіть на них просочену водою губку (її не віджимаємо). Також можна покласти губку на тарілку, що підходить для використання в НВЧ-печі.

Встановіть на мікрохвильовці максимальну потужність і таймер на 1-2 хвилини. Потім натисніть кнопку "Старт" і зачекайте, поки радіохвилі зроблять свою справу. Врахуйте, що губки можуть горіти, тому слідкуйте за ними під час цього процесу і не дезінфікуйте сухі.

Не беріть губку в руки відразу ж після того, як мікрохвильова піч вимкнеться: вона буде занадто гарячою через закипання рідини всередині. Дайте губці охолонути як мінімум 10-15 хвилин, після чого кухонну мочалку можна знову використовувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару