Лайм

Як вивести пляму від фарби для волосся: 12 лайфхаків, які варто спробувати

Спробуйте один або кілька варіантів

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як відіпрати плями від трави на одязі, радимо також взяти на замітку кілька порад, як вивести плями від фарби для волосся. theLime ділиться простими лайфхаками.

Фото: pinterest.com

Чим вивести пляму від фарби для волосся із одягу білого кольору?

1. Змішуємо перекис водню (1-1,5 ст. л.), нашатирний спирт (1-1,5 ст. л.) та воду (200-300 мл). Заливаємо пляму від фарби цією сумішшю та чекаємо 15-30 хвилин. Потім прополіскуємо і перемо вручну або в пральній машинці.

2. Робимо розчин із лимонної кислоти (1-1,5 ст. л.), рідкого миючого засобу (1 ст. л.) та перекису водню (1 ч. л.). Наносимо на пляму і залишаємо в такому вигляді на 10-12 годин.

3. Наливаємо на сліди від фарби для волосся 9-відсотковий столовий оцет. Залишаємо на 20-30 хвилин, потім промиваємо у проточній воді та перемо як завжди.

4. Змішуємо харчову соду (1 ст. л.) з оцтом (1 ч. л.) та наносимо кашку на забруднену ділянку на півгодини. Потім змиваємо та перемо річ із порошком.

5. У миску наливаємо воду та розводимо 2 ст. л. нашатирного спирту. Залишаємо річ у цьому розчині приблизно на 20-30 хвилин, потім виполіскуємо у чистій воді.

6. З вивороту одягу підкладаємо паперову серветку, змочуємо ватний диск у рідині для зняття лаку, протираємо ним, а через декілька хвилин – змиваємо. Повторюємо процедуру, якщо пляма не вивелася з першого разу.

7. Сильне забруднення можна спробувати видалити в декілька етапів. Спочатку змочуємо пляму гліцерином, потім у розчині солі (1 ч. л. на 1 склянку води) і в самому кінці – в оцті. Остаточно виводимо фарбу для волосся нашатирним спиртом.

Чим вивести пляму від фарби для волосся із кольорового одягу?

1. Якщо фарба від волосся забруднила кольорову річ, заливаємо пляму 9-відсотковим оцтом і чекаємо 20-30 хвилин. Потім перемо її як завжди вручну або в пральній машині.

2. Змішуємо оцет, рідке мило або миючий засіб та холодну воду у пропорції 1:2:2. Залишаємо одяг у цьому розчині на ніч, можна навіть на 12 годин.

3. Розчиняємо у 1 л води 50 мл нашатирного спирту. Відправляємо річ із плямою від фарби у цей розчин на 20-30 хвилин, потім споліскуємо проточною водою.

Чим вивести пляму від фарби для волосся із вовняних та синтетичних виробів?

1. Пляму необхідно натерти господарським милом. Синтетичний виріб можна залишити в такому вигляді на 1-2 години, а вовняний - після цього потримати 1-2 хвилини в киплячій воді.

2. Змішуємо оцет (1 ст. л.), засіб для миття посуду (1 ст. л.) та 400-500 мл води. Змочуємо плями в отриманому розчині, залишаємо на півгодини, а потім перемо, як звичайно, вручну або в пральній машині.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Олександр Усик поборов Тайсона Ф'юрі. Українські зірки емоційно відреагували на історичну перемогу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Український боксер Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став чемпіоном світу. Дружина спортсмена Катерина Усик емоційно привітала коханого

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір