Лайм

Чим відмити білу підошву на кросівках, щоб була як нова: 6 простих способів

Від жовтих плям і бруду не залишиться жодного сліду

Правильний догляд за взуттям продовжить його термін служби та допоможе зберегти презентабельний зовнішній вигляд. Раніше ми розповідали, як відіпрати кросівки від плям бруду, а тепер ділимося простими лайфхаками, щоб привести до ладу білу підошву.

Фото: Getty Images

Зубна паста

Бікарбонат і карбонат кальцію у складі зубної пасти справляються не лише з жовтизною зубів, а й з відбілюванням взуття. Протріть білі кросівки вологою тканиною, щоб видалити бруд із підошви, після чого візьміть стару зубну щітку, нанесіть трохи зубної пасти і розподіліть по всій поверхні. Дайте висохнути пасті близько 5 хвилин, після чого акуратно видаліть за допомогою щітки або губки. На завершення ще раз протріть білу підошву вологою ганчіркою або губкою.

Оцет та сода

Це домашній засіб для чищення білого взуття — один із найсильніших та найефективніших. Змішайте півсклянки оцту та півсклянки води, додайте столову ложку харчової соди. Змочіть цією сумішшю ганчірку і протріть нею всю підошву кросівок, включаючи боки та носок, де найчастіше з'являються плями. Залишіть суміш на кілька хвилин, потім зітріть. Жовтизна на підошві кросівок має миттєво зникнути.

Перекис водню

Цей засіб відбілює, чистить і дезінфікує, тому буде особливо корисним, коли жовтизна поширилася з підошви на тканину кросівок або мокасин. Налийте теплу воду у миску, влийте пляшечку перекису водню і зануріть у цю суміш свої кросівки. Дайте засобу подіяти протягом 30 хвилин, після чого промийте велику кількість теплої води з використанням м'якої щітки.

Фото: Getty Images

Рідина для зняття лаку

Підошви білих кросівок можуть жовтіти через траву, яка залишає на них свої плями. Тут на допомогу прийде рідина для зняття лаку з ацетоном. Перш ніж використовувати її, протріть всю підошву вологою тканиною. Ватним диском нанесіть рідину для зняття лаку на жовтий край підошви, протріть, потім ще раз промийте вологою тканиною. Якщо ви хочете підвищити ефективність цього засобу, спробуйте змішати ацетон із невеликою ложкою харчової соди.

Пральний порошок та лимон

Цей засіб також ідеально підходить для чищення підошв білих кросівок. Змішайте столову ложку прального порошку із невеликою кількістю лимонного соку до утворення пасти. Нанесіть її на підошву за допомогою пензлика або тканини і залиште на 5-10 хвилин. Після цього змийте великою кількістю теплої води.

Гумка для олівців

Якщо на білих підошвах кросівок залишилися чорні подряпини, візьміть звичайну гумку для олівців і потріть взуття. Важливо використовувати білу гумку, щоб вона не залишила на кросівках слідів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати