Лайм

Як сушити кросівки після дощу: топ-7 способів, коли немає часу чекати

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато хто з нас полюбляє літо за те, що можна урізноманітнити один образ кількома варіантами взуття. Наприклад, з сукнею можна одягнути і босоніжки, і туфлі, і навіть кросівки. Однак у цю пору року часто буває мінлива погода, через що взуття потрібно прати, мити або хоча б висушити після дощу. theLime ділиться простими лайфхаками, як це зробити, якщо вдома немає спеціальної електросушарки для кросівок.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких підручних засобів можна висушити кросівки?

Пилосос

Трубу пилососа без насадок поміщаємо всередину одного кросівка. Включаємо пилосос у режимі "Видування" і тримаємо приблизно 10-15 хвилин. Потім повторюємо те саме з другим кросівком.

Фен

Беремо фен і обдуваємо взуття з усіх боків. Сушити слід за помірної температури – занадто гаряче повітря може видозмінити форму взуття. Якщо є, краще увімкнути холодне повітря.

Вентилятор

Виймаємо з кросівок шнурки, ставимо взуття на вентилятор і включаємо прилад на повну – через декілька годин воно буде сухим.

Силікагель

Силікагель – це спеціально висушений гель. Він зазвичай йде в комплекті із взуттям, випускається у невеликих білих пакетиках, у середині яких маленькі прозорі кульки. Кладемо кілька таких пакетиків у взуття, і гель зробить свою роботу. Зазначимо, що використовувати такий гель можна кілька разів.

Сіль та сода

Сіль та харчова сода мають властивість добре поглинати вологу. Розігріваємо велику кількість солі на сухій сковороді та висипаємо в шкарпетку, зав'язуємо її та поміщаємо в середину взуття. Те саме потрібно зробити і з содою.

Рис

Рис – відмінний абсорбент, і він здатний добре просушити взуття, що намокло. Єдиний мінус цього – його знадобиться дуже багато. Беремо коробку, наповнюємо її рисом і відправляємо туди кросівок підошвою вгору. Щоб висушити взуття у такий спосіб, знадобиться приблизно 4 години.

Папір чи газети

Щільно набиваємо кросівки газетами або паперовими рушниками. Змінюємо папір у міру вбирання вологи до повного висихання взуття зсередини та зовні. Це не дуже швидкий спосіб - щоб висушити таким чином кросівки знадобиться кілька годин, а то й уся ніч.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024