Лайм

Як зварити мило в домашніх умовах: простий рецепт у мікрохвильовій печі

Подаруйте обмилкам нове життя

Під час війни з російськими окупантами багато українців намагаються заощаджувати та раціонально використовувати наявні ресурси. Якщо у вашій ванні завалялося кілька старих обмилків, пропонуємо перетворити їх на брусок ароматного саморобного мила. Виготовити його можна в домашніх умовах із додаванням ефірної олії. Якщо не хочете поратися з каструльками на плиті, використовуйте мікрохвильову піч.

Фото: Getty Images

Що знадобиться:

Приготування мила в домашніх умовах:

Крок 1. Обмилки подрібнюємо за допомогою тертки та висипаємо в посуд із жароміцного скла або кераміки. Важливо, щоб ємність була без позолоти, тріщин та сколів. Додаємо трохи окропу, накриваємо кришкою або тарілкою відповідного діаметру і ставимо в мікрохвильову піч на 15 секунд.

Крок 2. Дістаємо розм'якшене мило, ретельно розминаємо і ставимо в мікрохвильову піч ще на 15 секунд. Цю послідовність дій слід повторювати, поки обмилки не розтопляться. При цьому важливо не доводити мило до кипіння, тому не вмикайте мікрохвильову піч довше, ніж на 20 секунд за один раз.

Крок 3. Перед останнім розмішуванням додайте в мило ваше улюблене ефірне масло. Якщо вам не подобається колір суміші, можна додати до ємності 20 мл молока, кілька пелюсток троянди чи ромашки.

Крок 4. Готове мило розливаємо у формочки та залишаємо до застигання. На це може піти кілька днів, після чого ароматне саморобне мило можна використовувати за призначенням.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару