Лайм

Як відмити обробну дошку від запаху риби: корисні поради та лайфхаки

Прості народні засоби допоможуть освіжити кухонне приладдя

Неприємний запах на кухні псує апетит і підштовхує якнайшвидше ліквідувати його джерело. Раніше ми розповідали, як позбутися запаху в холодильнику і мікрохвильовій печі, а тепер прийшла черга обробних дощок.

Ідеально, якщо в господарстві є кілька обробних дощок для різних продуктів: так їхні запахи не будуть змішуватися. Якщо ж вибір не великий, і обробна дошка з часом увібрала запах риби, очистити її можна народними засобами.

Фото: Getty Images

Перекис водню

Перекис водню чудово підходить для чищення обробних дощок, які використовуються для риби та м'яса. Залийте дошку перекисом водню і залиште на кілька хвилин відмокати. Потім видаліть зайву рідину губкою і промийте ще раз гарячою водою.

Оцет і сода

Якщо ви відчуваєте запах риби на дошці, посипте її поверхню харчовою содою і залийте 1 склянкою білого оцту. Бурхлива реакція гідрокарбонату натрію з оцтовою кислотою видаляє органічні речовини (бактерії та жири), які є джерелом запаху.

Лимон і сіль

Розріжте лимон навпіл і використайте для обробки дошки з обох боків. Спочатку посипте дошку сіллю, потім вичавіть лимонний сік і залиште на 10 хвилин. Потріть поверхню вологою тканиною та промийте проточною водою. Неприємний запах риби має зникнути.

Фото: Getty Images

Сода, сіль та лимонний сік

Проблему допоможе вирішити саморобний мийний розчин із соди, солі, лимонного соку та води. Змішайте по 1 столовій ложці кожного компонента і нанесіть на обидві сторони дошки. Залишіть на 5 хвилин, щоб засіб знищив бруд та бактерії. Промийте гарячою водою та добре просушіть.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтесь про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару