Лайм

Як очистити змішувач від нальоту та плям: 5 простих, але ефективних способів

Такі засоби знайдуться у кожному будинку

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають впоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як позбутися засмічення в раковині за допомогою соди та оцту, візьміть на замітку прості поради, як очистити змішувач від нальоту та плям. theLime ділиться перевіреними лайфхаками, як з ним боротися.

Фото: pinterest.com

За допомогою чого можна відмити наліт на крані та змішувачі?

Сіль

Якщо забруднення не сильно в'їлося в поверхню, можна спробувати позбутися його за допомогою кухонної солі. Беремо вологу ганчірку або серветку, посипаємо її сіллю та акуратно тремо у тих місцях, де на змішувачі є плями. Потім протираємо ще раз чистою губкою і витираємо насухо.

Господарське мило

Ще один простий і недорогий спосіб: беремо господарське мило (72%), тремо його на тертці в невелику миску, розводимо водою до напіврідкого стану, також можна додати харчову соду. Занурюємо в розчин серветку і наносимо його на змішувач, залишаємо в такому вигляді на годину. Потім змиваємо та витираємо насухо.

Дитяче мило

Впоратися зі свіжим вапняним нальотом, жирними плямами або мильними розводами допоможе дитяче мило. Беремо ганчірку та намилюємо її милом, потім протираємо забруднені місця.

Лимонна кислота

Щоб очистити цим способом, необхідно відкрутити змішувач та помістити його у тазик. Готуємо простий розчин із лимонної кислоти та теплої води у співвідношенні 1 до 4 та заливаємо ним змішувач. Залишаємо його на ніч, а потім промиваємо, прикручуємо та витираємо насухо.

Оцет

Змішуємо 9-відсотковий оцет із водою у рівних пропорціях. Змочуємо в розчині серветку або губку і протираємо їм поверхню змішувача. Потім слід сполоснути кран теплою водою і витерти насухо.

Ще один варіант – змішуємо 1 склянку оцту та 1/3 склянки харчової соди, вливаємо розчин у целофановий пакет. Відкручуємо змішувач і поміщаємо в пакет, зав'язуємо та залишаємо на 3-5 годин, а краще на всю ніч.

Також розчин оцтової кислоти можна добре підігріти у каструлі (але не доводимо до кипіння). Змочуємо в ньому ганчірку та обертаємо нею забруднені ділянки змішувача, залишаємо у такому вигляді приблизно на годину. Потім змиваємо вологою ганчіркою і витираємо насухо.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024