Лайм

Як відіпрати скатертину від застарілих жирних плям: 5 ефективних лайфхаків

Ці засоби можуть замінити спеціальні продукти для виведення плям

Кухонний текстиль регулярно контактує з продуктами харчування, які залишають стійкі забруднення. Раніше ми розповідали, як усунути неприємний запах кухонних рушників, а тепер ділимося лайфхаками для прання старих плям на скатертині.

Фото: Getty Images

Бензин

Плями від жиру зазвичай добре сходять при пранні в гарячому мильному розчині з кип'ятінням. Якщо скатертину не можна прати в дуже гарячій воді, пляму можна вичистити за допомогою бензину. На чисту серветку нанесіть кілька крапель бензину, обробіть забруднення і залиште на 10 хвилин, після чого виперіть звичайним способом. Не забудьте про правила безпеки: не використовуйте бензин поблизу джерел вогню, під час чищення відкрийте вікно або кватирку, зберігайте бензин у тарі з кришкою, що щільно закривається.

Мийний засіб для посуду

Нанесіть краплю рідкого мийного засобу для посуду безпосередньо на пляму, потріть забруднену ділянку та залиште на 15 хвилин. Потім виперіть у пральній машині при максимально допустимій температурі. Також скатертину можна замочити в гарячій воді зі знежирювачем для посуду на 1 годину.

Харчова сода

Додайте 1–2 столові ложки харчової соди в прання, щоб позбутися старих плям від їжі та жиру на скатертині. Попередньо плями можна потерти губкою чи зубною щіткою, змоченою у содовому розчині.

Фото: Getty Images

Нашатирний спирт

Застарілі плями на скатертині можна видалити за допомогою суміші 1 столової ложки гліцерину, 1 столової ложки води та половини столової ложки нашатирного спирту. Також використовується більш простий розчин води та нашатирного спирту у співвідношенні 1:1.

Лимонна кислота

Застарілі плями виводять розчином лимонної кислоти (2 г на 1 склянку води). Також можна змішати лимонну кислоту зі спиртом у співвідношенні 1:10 і залити пляму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками