Лайм

Як прибрати сліди від праски на тканині: 5 лайфхаків, які знають не всі

Спробуйте врятувати річ народними засобами

Під час прасування білизни підошва праски має бути чистою, без накипу і нагару - слідів пригорілої тканини. Інакше на одязі можуть залишитися помітні сліди, яких важко позбутися.

На жаль, видалити сліди від праски не завжди можливо. Наприклад, якщо волокна синтетичної тканини розплавилися від занадто високої температури, жодний засіб для прання не поверне їхню цілісність. Якщо ж тканина трохи змінила колір або на ній залишився характерний блиск від праски, спробуйте вирішити проблему наступними народними засобами.

Фото: Getty Images

Холодна вода

Якщо після прасування на одязі залишилися блискучі сліди від праски, замочіть його в холодній воді та залиште відмокати на ніч. Такий спосіб особливо добре працює з натуральними тканинами – бавовною, віскозою, льоном.

Серветка з оцтом

Змочіть чисту тканину оцтом і промокніть сліди від праски. Потім обробіть чистою тканиною, змоченою звичайною водою. Продовжуйте чергувати оцет і воду, доки відбиток не зникне.

Прання з оцтом

Помийте річ, додавши невелику кількість оцту разом зі звичайним мийним засобом. Використовуйте вдвічі менше оцту, ніж порошку чи гелю для прання.

Фото: Getty Images

Відпарювання

Якщо у прасці є функція відпарювання, скористайтеся нею, утримуючи праску над тканиною. Пара може швидко видалити легкі сліди від праски. Щоб посилити ефект, покладіть поверх зіпсованої речі чисту серветку, просочену оцтом. Пропарте її, не торкаючись праскою.

Перекис водню

Змочіть чисту білу тканину перекисом водню, покладіть поверх блискучих слідів праски і випрасуйте. Зніміть тканину та перевірте, чи залишилися сліди. Якщо так, повторюйте, доки вони не зникнуть.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару