Лайм

Чим замінити розпушувач тіста в домашніх умовах: 3 доступні варіанти

Такі інгредієнти не зіпсують випічку

В умовах війни в Україні людям не завжди вдається знайти у магазинах усі інгредієнти для випічки, але деякі з них можна приготувати вдома чи замінити. Раніше ми розповідали, як зробити дріжджі в домашніх умовах, а тепер знайшли 3 простих способи замінити розпушувач тіста.

Фото: Getty Images

Домашній розпушувач із содою та лимонною кислотою

Харчова сода є розпушувачем тіста як така. Перед тим, як додавати її в тісто, приготуйте простий пекарський порошок: 4 частини борошна, 2 частини соди, 1 частина лимонної кислоти. Такий домашній розпушувач можна додавати в здобне, бісквітне, пісочне та заварне тісто в тій же кількості, що і магазинний.

Газована вода

Цей спосіб замінить розпушувач для випічки на воді. Замішуючи тісто, звичайну воду замініть сильногазованою в тій же кількості, яка вказана в рецепті. Дрібка солі та лимонної кислоти зробить тісто ще більш пухким.

Алкоголь

За допомогою алкоголю можна зменшити клейкість борошна та зробити дріжджове або бездрожжеве пісочне тісто легшим. Найкраще для цього підійде коньяк, ром, горілка або інший напій міцністю понад 40 градусів. Додайте алкоголь у пропорції 1 столова ложка на 1 кг тіста. Зверніть увагу, що такий компонент надасть випічці характерного запаху.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації