В умовах війни в Україні людям не завжди вдається знайти у магазинах усі інгредієнти для випічки, але деякі з них можна приготувати вдома чи замінити. Раніше ми розповідали, як зробити дріжджі в домашніх умовах, а тепер знайшли 3 простих способи замінити розпушувач тіста.
Домашній розпушувач із содою та лимонною кислотою
Харчова сода є розпушувачем тіста як така. Перед тим, як додавати її в тісто, приготуйте простий пекарський порошок: 4 частини борошна, 2 частини соди, 1 частина лимонної кислоти. Такий домашній розпушувач можна додавати в здобне, бісквітне, пісочне та заварне тісто в тій же кількості, що і магазинний.
Газована вода
Цей спосіб замінить розпушувач для випічки на воді. Замішуючи тісто, звичайну воду замініть сильногазованою в тій же кількості, яка вказана в рецепті. Дрібка солі та лимонної кислоти зробить тісто ще більш пухким.
Алкоголь
За допомогою алкоголю можна зменшити клейкість борошна та зробити дріжджове або бездрожжеве пісочне тісто легшим. Найкраще для цього підійде коньяк, ром, горілка або інший напій міцністю понад 40 градусів. Додайте алкоголь у пропорції 1 столова ложка на 1 кг тіста. Зверніть увагу, що такий компонент надасть випічці характерного запаху.
- Читайте, як приготувати печиво на розсолі з помідорів або огірків. Для нього не потрібен розпушувач та дріжджі.
- Збережіть рецепт домашнього хліба, який можна зробити без борошна.