Лайм

Як швидко відмити чашки від чайного нальоту, щоб не залишилося ні плямочки

Способи, про які ви могли не знати

Часто трапляється так, що чашки в процесі використання збирають на себе наліт, вивести який може бути не так легко. Однак в мережі можна знайти безліч корисних лайфхаків, які допоможуть вирішити цю проблему. Тому якщо ви вже почистили кришталь від нальоту, час зайнятися чашками.

Спосіб 1: сода

За допомогою харчової соди можна легко позбутися різних видів плям. Господарки та господарі використовують її як в чистому вигляді, так і у поєднанні з водою – цей варіант слід застосовувати для більш м'якого очищення. Для цього візьміть столову ложку соди, додайте кілька крапель теплої води та замісіть кашку. Після чого отриману суміш нанесіть на забруднені місця та видаліть наліт за допомогою губки.

Фото: unsplash.com

Спосіб 2: лимонна кислота

Щ еще один засіб, який підходить дл видалення плям. Засипте в чашку 2 чайні ложки лимонної кислоти або влийте сік половини лимона. Далі розітріть по стінках чашки та залиште на 5 хвилин, щоб суміш могла подіяти. Після чого промийте чашку гарячою водою і витріть залишки бруду губкою.

Спосіб 3: оцет

Все, що потрібно, - намочити ватний спонжик цим засобом та ретельно потерти наліт на чашці. За якусь мить бруд зникне і посуд посвітлішає. Після того, як від нальоту не залишилося і сліду, промийте чашку гарячою водою, щоб прибрати специфічний оцтовий запах.

Спосіб 4: зубна паста

Це наступний дієвий компонент, який допоможе очистити чашку від нальоту. Все максимально просто: нанесіть зубну пасту на губку та потріть забруднені місця. Після цього помийте посуд у чистій воді.

Фото: unsplash.com

Спосіб 5: сіль

Для цього методу рекомендується використовувати сіль крупного помелу. Для того, щоб процес очищення був максимально дбайливим та не зіпсував посуд, замочіть чашку на 2 години в сольовому розчині. Він готується швидко: налийте у ємність теплу воду і розчиніть в ній 1 ч.л. солі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати