Лайм

Як прибрати наліт на дні унітазу: сильні засоби, які не підведуть

Проблему можна вирішити оцтом та лимонною кислотою

Вапняний наліт псує зовнішній вигляд сантехніки: руді плями виглядають негігієнічно, згодом товщають, темніють, і відмити їх стає все важче

Вапняні відкладення в основному складаються з карбонату кальцію (CaCO3), який утворюється в місцях випаровування "жорсткої води". Розповідаємо, як усунути їх із дна унітазу сильними, але доступними народними засобами.

Фото: Getty Images

Видалення нальоту лимонною кислотою

200 г лимонної кислоти (два пакетики) засипати на дно унітазу, де скупчилися вапняні відкладення. Ще 100 г висипати у бачок. На 3-4 години залишити засіб розм'якшувати наліт, після чого зняти його твердою щіткою, наждачним папером або пемзою.

Оцет проти вапняного нальоту в унітазі

Оцет ідеально підходить для розчинення та видалення вапняного нальоту в унітазі, і він набагато дешевший, ніж комерційні засоби для чищення. Влийте 1 л оцту в унітаз і залиште на 3-4 години. Потріть дно туалетною щіткою, і якщо вапняні відкладення погано відтираються, надягніть рукавички і ретельно потріть забруднені ділянки наждачним папером. Після того, як ви видалите весь вапняний наліт, кілька разів промийте унітаз.

Фото: Getty Images

Видалення вапняного нальоту нижче ватерлінії може бути важким завданням, адже деякі туалетні щітки просто не досягають цих місць. Ви можете інвестувати в щітку для унітазу із гнучкою D-подібною головкою. Щоб збільшити абразивність оцту чи лимонної кислоти, додайте під час чищення трохи соди. Також почистити наліт під ватерлінією в унітазі можна в рукавичках за допомогою пемзи або наждакового паперу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати