Лайм

Білий наліт у душовій кабіні: чому з'являється та чим його відмити

Поверніть своїй душовій кабіні первісний вигляд

Ванна - це місце, яке потребує особливого догляду. Справа в тому, що через підвищену вологість вона є приманкою для небезпечних бактерій та бруду, тому під час прибирання варто більше часу приділяти саме цій кімнаті. Раніше ми розповідали, як відмити акрилову ванну від жовтих плям, а тепер розповімо, як доглядати за душовю кабіною.

Власники душових кабін регулярно стикаються із проблемою білого нальоту на дверях та стінках боксу, а також сантехніці. Навіть якщо витирати кабінку після кожного використання, вона все одно втратить свій привабливий вигляд. Ключову роль у цій проблемі відіграє вода: чим вона жорсткіша, тим швидше з'явиться наліт. Причому виникнути він може не тільки на склі та крані, але й на піддоні, ручках, кріпленнях дверей, словом, скрізь, куди потрапляє вода.

Фото: Pixabay

Як відмити вапняний наліт у душовій кабіні

Багато сучасних кабінок мають скляні дверцята. На них одразу видно наліт і розводи, тому вони вимагають ретельного догляду. На ринку існує багато миючих засобів для, які ефективно справляються зі своїм завданням, але також є й народні способи.

Лимонна кислота

Лимонна кислота – універсальний засіб у боротьбі з подібними забрудненнями. Вам знадобиться 0,5 л гарячої води та 100 г лимонної кислоти. Змішайте ці два інгредієнти та перелийте у пляшку з розпилювачем. Отриманий засіб нанесіть на проблемні місця душової кабіни та залиште на кілька хвилин. Потім просто протріть сухою м'якою тканиною. Такий метод підійде і для чищення пластикових стін боксу.

Нашатирний спирт

Мильні розводи також зникають за допомогою нашатирного спирту. Його можна використовувати як самостійний засіб, так і в поєднанні з оцтом та харчовою содою (1/2 склянки нашатирного спирту змішайте з 1 ст.л. оцту або харчової соди в 1 л води). Нанесіть отриманий засіб на всі забруднені місця та залиште на одну годину. Після чого ретельно змийте і витріть насухо.

Зубна паста

Невеликий наліт допоможе прибрати звичайна зубна паста. Нанесіть її на поверхні за допомогою губки, залиште на деякий час. Важливо, в жодному разі не чистіть абразивною стороною губки, або щіткою з жорсткою щетиною - вони можуть подряпати шибки та сантехніку.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити

Розсаду помідорів можна пікірувати сухим і вологим способом: коли і як це робити

Коли необхідно зайнятися пікіруванням розсади томатів, якими способами це можна зробити, а також коли проводити процедуру

В чому різниця між справжнім коханням і закоханістю: про це варто знати кожному

Кохання та закоханістю - у чому відмінність між цими почуттями, як проявляється справжнє кохання у стосунках