Лайм

Можна обійтись без фарби. 6 способів зробити волосся світлішим у домашніх умовах

Поекспериментуйте з натуральними компонентами

Якщо вам не сподобався новий колір волосся, не обов'язково його перефарбовувати: вивести фарбу можна за допомогою кефіру та інших народних засобів. Також деякі натуральні компоненти допоможуть освітлити волосся без фарби. Розповідаємо, які рецепти можна спробувати в домашніх умовах.

Фото: Getty Images

Лимонний сік

Лимонний сік змінює рН волосся і підвищує його фотосенсибілізацію - реакцію на ультрафіолетові промені. Таким чином за допомогою лимона та сонця можна зробити волосся трохи світлішим без барвників.

1 склянку свіжого лимонного соку розбавте 1 склянкою теплої води. Налийте суміш у пляшку з розпилювачем, струсіть та змочіть волосся. Посидіть на сонці з вологим волоссям не менше 30 хвилин.

Ефективність цього засобу залежить від кольору вашого волосся. Якщо у вас русяве або світло-каштанове волосся, результат буде більш вираженим. Волосся ставатиме світлішим після кожної обробки лимонним соком, але занадто часте використання такого рецепту може пересушити пасма.

Ромашковий чай

Для приготування суміші можна використовувати як сухі квіти ромашки, так і звичайні чайні пакетики. 5 пакетиків ромашкового чаю заваріть у 500 мл води протягом 15 хвилин. Остудіть чай, перелийте в чисту пляшку з розпилювачем і побризкайте на сухе волосся. Натуральний освітлювач активується в міру їхнього висихання на сонці. Також ви можете висушити волосся феном протягом 30 хвилин. Вам потрібно буде повторювати цей процес щодня, доки ви не отримаєте бажаний світлий колір.

Яблучний оцет з медом та лимоном

Півсклянки меду змішайте з 1/3 склянки оливкової олії та однією склянкою яблучного оцту. Ретельно перемішайте інгредієнти та нанесіть на вологе волосся. Оберніть волосся рушником і залиште на 1-5 годин, залежно від того, наскільки світлим ви хочете його зробити. Для швидшого результату використовуйте фен, щоб тепло активувало оцет. Змийте прохолодною водою. Цей спосіб допоможе освітлити волосся на 1-2 тони.

Фото: Getty Images

Мед, кориця та оливкова олія

Ви можете спробувати ці три інгредієнти, щоб натурально освітлити волосся за ніч на один-два тони. Для довгого волосся змішайте півсклянки меду, 2 столові ложки кориці та півсклянки оливкової олії. Зробіть пасту, змішавши всі інгредієнти у неглибокій мисці. Змочіть волосся. Нанесіть пасту і масажуйте волосся, поки не відчуєте, що воно повністю покрите сумішшю. Надягніть шапочку для душу і залиште на ніч, а вранці помийте волосся з кондиціонером.

Перекис водню для освітлення волосся

Перекис водню давно використовується для освітлення та фарбування волосся. Можна використовувати його для отримання мідного відтінку, а якщо ви хочете зробити пасма ще світлішим – змішайте перекис із лимонним соком.

У пульверизаторі з'єднайте півсклянки води та півсклянки перекису водню. Злегка побризкайте на сухе волосся, щоб воно трохи зволожилося. Продовжуйте бризкати протягом декількох днів, але не переборщіть, інакше ризикуєте пересушити волосся або освітлити його до жовтизни.

Харчова сода та перекис водню для мелірування

Ця паста готується шляхом змішування харчової соди та перекису водню у співвідношенні 1:1. Ви повинні зробити пробне пасмо перед нанесенням на все волосся, щоб переконатися, що колір вас влаштує. Використовуйте шпильки-метелики, щоб розділити волосся і рівномірно нанести пасту. Захистіть шкіру по лінії росту волосся за допомогою вазеліну або олії для тіла. Використовуйте пензель або зубну щітку, щоб пофарбувати волосся по всій довжині, після чого загорніть пасма у фольгу. Залиште засіб діяти на 20-60 хвилин, після чого ретельно промийте холодною водою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити