Лайм

Чим відмити фарбу для волосся зі шкіри: 8 домашніх засобів, які приберуть плями

Спробуйте ці варіанти на дозвіллі

Літо – чудовий час для експериментів з образами та стилем. І якщо ви вже зважилися на нову модну стрижку, можна також пофарбувати волосся у новий відтінок. Щоправда, якщо ви це робите вперше, не виключено, що від фарби залишаться плями на одязі та шкірі. theLime ділиться простими лайфхаками, як позбутися від них.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна відмити фарбу для волосся зі шкіри ?

1. Мильний розчин

Найпростіший спосіб - зробити мильний розчин з рідкого мила або шампуню. Але цей засіб спрацює тільки в тому випадку, якщо пляма від фарби ще свіжіша і не встигла засохнути і в'їстись у шкіру. У невелику миску чи таз виливаємо воду, додаємо кілька крапель засобу, а потім змочуємо у ньому ватний тампон чи диск. Наносимо його на шкіру, тремо, а потім змиваємо чистою водою.

2. Олія

Будь-яка олія допоможе впоратися з плямами після фарбування не гірше ніж засоби з лужним складом. Для того, щоб відмити фарбу для волосся зі шкіри, беремо будь-яку косметичну або рослинну олію і рясно наносимо її на пляму. 15 хвилин буде достатньо для того, щоб шкіра обличчя чи шиї повністю очистилася від пігменту.

3. Кефір

Щоб видалити плями, що в'їлися, можна спробувати простий спосіб із кефіром. Для цього необхідно спочатку підігріти кисломолочний продукт, а потім розподілити його по обличчю та шиї, залишивши на 15-30 хвилин. Потім змиваємо водою залишки фарби.

4. Спирт чи ацетон

Спирт або ацетон добре розчиняють фарбу для волосся, дозволяючи швидко відтерти її зі шкіри. Для цього змочуємо ватний диск у спирті або ацетоні та прикладаємо до плями. Тримаємо декілька секунд і намагаємося витерти. Якщо не вийшло з першого разу – пробуємо ще раз.

5. Харчова сода

Багато господинь використовують харчову соду, щоб упоратися з різними забрудненнями у побуті. Не виняток і плями від фарби. З харчової соди потрібно зробити м'яку пасту: у мисці змішуємо чайну ложку соди з невеликою кількістю води, щоб вийшла кашка. Наносимо на вату або ватний диск і тремо плями від фарби для волосся, потім змиваємо проточною водою.

6. Зубна паста

Наносимо щільний шар зубної пасти на ділянки шкіри з плямами, залишаємо до повного застигання. Потім змиваємо водою, а щоб уникнути лущення наносимо живильний крем на шкіру. Зауважимо, що такий метод не підходить, якщо у вас дуже чутлива шкіра.

7. Перекис водню

Беремо розчин перекису водню, наносимо на вату та обробляємо забруднення, залишивши його приблизно на 5 хвилин. Цього буде достатньо для того, щоб змити фарбу для волосся зі шкіри.

8. Лимон

Цей цитрусовий відомий своїми відбілюючими та оновлюючими властивостями, які досягаються завдяки високому вмісту AHA-кислот у складі. Для видалення фарби для волосся зі шкіри обробляємо забруднені ділянки соком лимона та залишаємо його на 15 хвилин. Потім змиваємо водою і наносимо на обличчя відновлюючий крем. Такий метод не підійде власницям сухого та чутливого типів шкіри, а також людям з алергією на цитрусові.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита