Лайм

Як прибрати жуйку з підошви взуття: 6 лайфхаків, які варто знати

Прилипла жувальна гумка - неприємна, але вирішувана проблема

Напевно кожен хоч раз у житті стикався з проблемою прилиплої жуйки. Раніше ми розповідали, що робити, якщо жувальна гумка прилипла до одягу, а тепер поділимося перевіреними способами, як видалити липку субстанцію з підошви взуття.

Фото: Pixabay

Як прибрати жуйку з взуття за допомогою льоду

Наповніть поліетиленовий пакет кубиками льоду та поставте на нього взуття. Постарайтеся зробити так, щоб лід торкався лише підошви зі жуйкою, інакше взуття може промокнути. Щоб кубики швидко не розтанули, додатково скористайтесь термопакетом. Коли жувальна гумка затвердіє від холоду, зніміть її з підошви кухонним ножем. Тільки робіть це дуже акуратно, щоб не пошкодити поверхню та не поранити себе.

Фото: Pixabay

Видаліть жуйку піском

Посипте липку субстанцію сухим піском та видаліть її за допомогою дерев'яної палички. Якщо вона одразу не зніметься, то повторіть ще раз. Якщо жуйка вже присохла до поверхні, то потрібно виконати процедуру двічі-тричі або доти, доки вона повністю не відпаде.

Арахісове масло

Візьміть дві столові ложки масла та товстим шаром нанесіть на липку пляму. Зачекайте 10 хвилин. Потім очистіть підошву скребком для посуду. Далі потримайте під проточною водою і якщо залишилися залишки жуйки, видаліть їх за допомогою губки, змащеної арахісовим маслом.

Фото: Pixabay

Візьміть оливкову олію

Налийте олію на жуйку, яка прилипла до підошви. Уникайте потрапляння жиру на взуття, щоб не було плям. Зачекайте приблизно хвилину, потім видаліть жувальну гумку паперовим рушником. Залишки зіскребіть гострим предметом, змоченим в олії.

Як прибрати жуйку розчинником

Змочіть тканину будь-яким розчинником (можна використовувати рідину для зняття лаку) і протріть жуйку. Вона має розм'якнути і почати добре відставати від підошви. Користуватись цим методом потрібно дуже обережно, щоб не пошкодити взуття.

Фото: Getty Images

Видалити жуйку з підошви допоможе WD-40

Якщо у вас немає балончика з WD-40, обов'язково придбайте. Це універсальний засіб, який стане в нагоді в побуті не один раз. Розпиліть аерозоль на липку жуйку, а потім просто зніміть її паперовим рушником або сухою тканиною. Якщо з першого разу не вийшло - оббризкайте пляму ще раз і спробуйте видалити її.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару