Лайм

Не треба бігти в магазин. Рецепт домашнього розпушувача для тіста

Зробити його простіше простого

Господині напевно опинялися в ситуації, коли зібралися спекти смачний пиріг, а вдома не було розпушувача. Як відомо, це незамінний компонент у приготуванні випічки, який дозволяє їй вирости в розмірах. У більшості випадків у хід йде сода, але якщо вона недостатньо погашена або дотримані неправильні пропорції, всі старання будуть марні. Що ж робити у такій ситуації?

Фото: pixabay.com

Сама по собі сода не є розпушувачем. Щоб випічка була повітряною, її слід гасити будь-якими кислотами (оцтом, лимонним соком). При змішуванні цих двох компонентів виділяється вуглекислий газ, який додає пирогам потрібного об'єму. Якщо до тіста додати негашену соду, то про пишні вироби можна забути.

Однак є один важливий момент: не можна гасити соду на відкритому повітрі, а після замішування миску з тістом потрібно накрити рушником. Так вуглекислий газ не вивітриться.

Фото: pixabay.com

До того ж, важливо знати точне співвідношення соди та кислоти. У рецептах зазвичай зазначено лише необхідну кількість соди, а оцет господині зазвичай додають "на око". Тому кулінарний виріб не завжди виходить таким, яким очікується. А якщо переборщити із содою, то в результаті вийде випічка з неприємним присмаком.

Інша справа розпушувач: його не потрібно розчиняти і його кількість завжди вказана у всіх рецептах. Ось тільки він не завжди є на кухні, на відміну від соди.

Фото: pixabay.com

А ви знаєте, що розпушувач - це та сама сода, з'єднана у відповідних пропорціях з борошном та лимонною кислотою? Щоправда, іноді виробники замість борошна додають крохмаль, щоб суміш довше зберігалася.

Тому, якщо в будинку раптом не виявилося розпушувача, то не треба бігти в магазин, адже зробити його своїми руками – простіше простого.

Як приготувати розпушувач тіста своїми руками?

Для цього вам знадобиться сода (5 ч.л.), лимонна кислота (3 ч.л.), борошно (12 ч.л.).

Змішайте всі інгредієнти, щоб вони добре з'єдналися між собою, і перекладіть в суху банку. Щільно закрийте кришкою та зберігайте розпушувач у темному місці.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару