Лайм

Як врятувати часник, який почав псуватися: улюблений спосіб досвідчених господинь

Все виявилося максимально просто

Зібрати гарний врожай та зберегти його якомога довше – ціль, яка не здаватиметься вам такою складною за дотримання перевірених рекомендацій. Наприклад, ви зможете зберегти болгарський перець свіжим доволі тривалий термін, скориставшись цими корисними лайфхаками. Цього разу theLime поділиться, як врятувати часник, який почав псуватися.

Все доволі просто: часник розділіть на зубчики та очистіть. Далі подрібніть його за допомогою блендера – за консистенцією у вас вийде маса, яка нагадуватиме кашку. Якщо немає блендера, можна скористатися м’ясорубкою чи пропустити часник через сіточку - головне, щоб продукт ретельно подрібнився.

Фото: unsplash.com

Далі суміш, що у вас вийшла, перекладаємо у звичайний пакет чи пакети (якщо врожаю у вас назбиралося багато). Розрівнюємо масу.

Наступний етап: за допомогою лінійки чи ножа сформуйте квадратики таким чином, щоб подрібнений часник нагадував плитку шоколаду. Після чого все це прямо з дощечкою відправляйте до морозильної камери до повного замерзання. Коли виріб повністю захолоне, зверху додайте ще кілька пакетів та відправте на тривалий термін зберігання.

Фото: zhyttia.com.ua

У такому вигляді подрібнений часник можна використовувати за потреби протягом зими. Коли готуєте страву та хочете додати часник, просто відламайте потрібну кількість кубиків, іншу ж частину покладіть назад до морозильної камери.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати