Лайм

Не варто так робити. Найбільша помилка у зберіганні часнику, через яку він швидко псується

Запам'ятайте це просте правило

Кожна господиня прагне зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це актуально на тлі тривожних новин про те, що взимку багато хто з нас через війну зіштовхнеться з дефіцитом продуктів. Тому якщо ви вже знаєте, як правильно заморозити капусту брокколі на зиму, радимо звернути увагу на корисну рекомендацію щодо зберігання часнику. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pinterest.com

Після того, як часник викопаний, найбільшою помилка це обрізка його зеленої частини. Справа в тому, що після викопування харчування з наземної частини все ще продовжує надходити до цибулини.

Але й із цього правила бувають винятки, а саме – хвороби. Наземну частину видаляємо, якщо вона уражена пероноспорозом. Це захворювання зовні проявляється у вигляді бурих або жовтих плям, з нижньої сторони покритих білястим, сірим, блакитним або фіолетовим нальотом.

Відразу після збирання врожай часнику потрібно добре просушити. Для цього розміщуємо його в місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені, наприклад, у сараї або на веранді, і даємо йому висохнути. У цей час на часнику повинні утворитися поверхневі лусочки, що забезпечують його тривале зберігання.

А щоб часник зберіг свої корисні властивості до нового сезону, зберігаємо його в прохолодному місці, в 2-3 шари, щоб верхівки повністю висохли та стали солом'яного кольору.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі