Лайм

Як швидко висушити мокре волосся, якщо немає фену: прості способи

Маленькі хитрощі, про які ви могли не знати

Якщо вже локони можна зробити без плойки, то висушити волосся без фену – задача ще простіша. Іноді жінки не хочуть зайвий раз піддавати пасма термічній обробці і вирішують висушити їх природним чином. Однак процес можна прискорити, скориставшись дієвими порадами. У цьому матеріалі theLime розповість, як сушити волосся без фену після миття.

Фото: unsplash.com

Попередня підготовка

Візьміть рушник і промокніть мокре волосся – це потрібно зробити для того, щоб тканина ввібрала в себе зайву вологу. Тоді процес сушіння значно прискориться. Вологі пасма легше піддаються пошкодженню, тому при сушінні рушником варто зберігати акуратність: постарайтесь не куйовдити віджате волосся та не стискати його занадто сильно при віджиманні.

Сушимо рушником

Для сушіння після миття найкраще підходить рушник з мікрофібри. Його волокна є максимально м'якими та добре вбирають воду, а значить, дозволяють швидше висушити локони.

Рухи повинні бути акуратними та плавними. Візьміть рушник і починайте легко промокувати волосся прядка за прядкою, переміщаючись від коренів до кінчиків. Повторіть процедуру кілька разів, поки волосся не стане практично сухим. Після просушування розчешіть пасма та нанесіть допоміжний косметичний засіб (олійку чи спрей), щоб волосся виглядало доглянутим.

Сушимо двома рушниками

Одним промокніть волосся для видалення зайвої вологи, а інший потрібно попередньо підігріти праскою або на гарячому радіаторі. Після чого обмотайте його навколо голови та дайте час подіяти. Тепло від розігрітого рушника висушить мокрі пасма доволі швидко.

Фото: unsplash.com

Сушимо волосся косметичними засобами

Для цього вам знадобиться спеціальний продукт для волосся, який прискорює видалення вологи. Справа в тому, що спирт в його складі прибирає пухнастість і допомагає пасмам сохнути швидше. Просто промокніть шевелюру рушником, потім нанесіть засіб і розподіліть по всій довжині.

Однак експерти не рекомендують використовувати подібні косметичні продукти занадто часто, оскільки спирт не найкращим чином впливає на волосяний покрив.

Робимо кіски на ніч

Це відмінний спосіб висушити пасма без фена, тим самим захищаючи їх від негативного термічного впливу. Нанесіть на локони засіб для укладання, розділіть по всій довжині і заплетіть кіски. На ранок отримаєте пишний об’єм та ефектну завивку.

Як сушити не варто?

  • За допомогою вентилятора – один необережний рух, і волосся може пошкодитись.
  • Пилососом – ще один сумнівний спосіб, оскільки волосся може просто засмоктати всередину.
  • На газовій плиті - можна отримати опіки і спричинити пожежу в домі.

Фото: unsplash.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити