Лайм

Як відновити замшеве взуття або куртку нашатирним спиртом

Нашатирний спирт - універсальний засіб

У військовий час не всі українці можуть дозволити собі придбати модні обновки, тому шукають способи, як привести до ладу "втомлені" речі з шафи. Раніше ми розповідали, як відновити стару шкіряну куртку в домашніх умовах, а тепер поділимося порадами, як освіжити взуття та верхній одяг із замші.

Фото: pixabay.com

Як нашатирним спиртом почистити взуття та одяг

Нашатирний спирт - незамінний помічник у побуті. Його використовують для чищення столових приладів, пригорілої сковороди, прання кухонних рушників, для позбавлення неприємних запахів холодильника та інших господарських цілей.

Також нашатирний спирт допоможе відновити вироби із замші, будь то куртка чи черевики. Якщо комір верхнього одягу залиснився, потріть його ватним диском, змоченим у розчині солі та 10-відсоткового нашатирного спирту (5 г солі на 25 г спирту).

Розчином нашатирного спирту можна обробити замшеве взуття. Для цього з'єднайте спирт із водою (у співвідношенні 1:4) і отриману суміш нанесіть на забруднені черевики, туфлі або кросівки. Чистіть до зникнення плям. Далі протріть тканину мокрою, а потім сухою серветкою та добре просушіть взуття.

Фото: pixabay.com

Нашатирним спиртом можна чистити не лише замшеві речі, а й вироби із натуральної шкіри. Змішайте три чайні ложки соди з ложкою нашатирного спирту та 0,5 л води. Цим розчином обробіть шкіряну куртку чи взуття.

Якщо сукня чи костюм довго висіли у шафі та втратили свіжість, то на допомогу прийде нашатирний спирт. Розчиніть у склянці води чайну ложку нашатирного спирту, змочіть отриманим розчином щітку для одягу та пройдіться по виробу. Освіжяться фарби і зникне затхлий запах.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати