Лайм

Як відіпрати сильно забруднені кухонні рушники: найкращі засоби від жиру та запаху

Лайфхаки, які здивують своєю простотою

Кожна господиня у побуті стикається з проблемою прання рушників: банні стають жорсткими, а на кухонних залишаються плями від жиру. Раніше ми розповідали, як повернути махровим рушникам колишню м'якість і ніжність, а тепер поділимося порадами, як відіпрати сильно забруднені рушники з кухні.

Кухонні рушники при регулярному використанні накопичують жир та всілякі запахи їжі. Якщо вони не сильно забруднені, то може допомогти звичайне прання з миючим засобом, але якщо в тканину в'їлися жирні плями, можна скористатися наступними народними способами, перевіреними часом.

Фото: pixabay.com

Засіб для посуду

Відмити стійкі плями жиру з кухонних рушників допоможе рідкий засіб для миття посуду. Для цього замочіть тканину в гарячій воді з додаванням кількох крапель миючого засобу та залиште на кілька годин. Після чого виперіть і прополощіть.

Перекис водню

Перекис водню добре справляється зі старими забрудненнями та підходить для кольорової та білої білизни. Щоб випрати тканину в такий спосіб, розведіть 2 столові ложки перекису в 5 літрах води і додайте столову ложку нашатирного спирту. Замочіть у цьому розчині рушники. Через 6-8 годин дістаньте та виперіть в пральній машині.

Господарське мило

Візьміть забруднений рушник і сильно намильте господарським милом, особливу увагу приділяючи плямам. Помістіть тканину в пакет, закрийте та залиште приблизно на 12 годин. Потім дістаньте і виперіть звичайним способом.

Фото: pixabay.com

Лимонна кислота

Вивести плями від буряка або олії допоможе лимонна кислота. Перед використанням даного методу, виперіть рушник господарським милом. Потім на забруднені ділянки насипте лимонну кислоту і зачекайте, поки вона вбереться. На це піде близько години. Потім добре прополощіть виріб у холодній воді.

Гірчичний порошок

Ще один народний засіб для прання сильно забруднених рушників. З'єднайте гірчичний порошок з невеликою кількістю води, щоб утворилася кашка. Отриману пасту нанесіть на проблемні місця та залиште на кілька годин. Після цього виперіть білизну звичайним способом, вручну або в пральній машинці.

Марганцівка

Відмити плями на рушниках допоможе звичайна марганцівка. Розведіть її у воді і в отриману рожеву рідину всипте склянку прального порошку. Добре перемішайте. Візьміть миску з гарячою водою і влийте приготовлений розчин. Замочіть рушники та залиште, доки не відійдуть усі забруднення. Потім виперіть та прополощіть.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару