Лайм

Актуально для відключених комунікацій: туристка поділилася лайфхаками, як пережити непросту зиму

Збережіть ці поради

Росія продовжує обстрілювати ракетами критичну інфраструктуру України, і багато людей тимчасово зіштовхнулися з відключенням комунікацій – світла, води та газу. Напередодні холодів така ситуація багатьох тримає у напрузі, тому люди шукають доступні способи благополучно перезимувати. Раніше ми розповідали, які 9 практичних речей стануть у нагоді взимку за наявності електрики, а тепер відшукали лайфхаки по обігріву від досвідченої туристки.

Користувачка Twitter під псевдонімом "фоп русофобія" (@_farba_) поділилася своїми порадами, актуальними для зими.

"Поділюся лайфхаками, яких мене навчив туризм. Буде дуже актуально для цієї зими, холодів, відключення комунікацій. Тому що туризм – це життя на мінімалках, але з комфортом", – написала вона.

1. Одяг

Напередодні холодів дівчина рекомендує українцям придбати флісові речі та термобілизну.

"Фліска - це топ. Дуже тепло, зручно, швидко сохне. Добре працює з іншими шарами одягу. Купуйте не сумніваючись, на секондах такого добра повно за мінімальні гроші, - пише туристка. - Термобілизна - найкращий винахід, дуже круто утеплює. Для дому та міста беру з вовною, є українські виробники за адекватні гроші".

2. Приготування їжі

"На газовому туристичному пальнику з балоном 450 г можна готувати їжу тиждень по 3 рази на день, плюс чай і каву. Краще робити це в спеціальному посуді, або хоча б не дуже великому, щоб не палити даремно газ. Такі балони можна перезаправляти за 50-75 грн, - радить вона. - Щоб економити газ, краще готувати швидкі страви: кус-кус, пластівці вівсяні та гречані, можна зробити заготовки для борщу або використовувати готові в пакетах. Гречку взагалі можна не варити, а зливати водою звечора, а вранці просто розігрівати".

Фото: Twitter

До запасу їжі користувач Twitter радить додати пакети сублімованої їжі, яка буде готова за 10 хвилин.

3. Гігієна

Щоб заощаджувати теплу воду, туристка рекомендує використовувати мочалку-рукавичку. "Такою можна повністю помитися в 1 л води. Перевірено", - пише вона.

Фото: Twitter

4. Сон

Нинішньої зими буде не зайвим придбати вкладиш у спальник: є тонкі, флісові та дуже компактні варіанти. І хоча дівчина не пробувала встановлювати в холодному приміщенні намет, таку пораду для сну в будинку без опалення назвала логічною.

Фото: Twitter

5. Освітлення

"Зараз є купа led-ламп, які можуть працювати від акумулятора або повербанка цілодобово і давати нормальну кількість світла. Коштують копійки, - пише @_farba_. - Також зручний налобний ліхтарик. Добре освітлити і додати затишку може led-гірлянда від USB або батарейок. Дітям точно сподобається".

6. Зв'язок та економія ресурсів

"Інтернет розряджатиме ваші девайси дуже швидко, тому вимикайте блютуз і вай-фай, щоб залишитися з мобільним зв'язком, - пише туристка. - Пошук мережі витрачає багато заряду. На зайвих девайсах взагалі можна врубати авіарежим: так навіть айфони можуть прожити по кілька днів".

Дівчина радить купити кілька повербанків із перевіреними відгуками. Також будуть корисними маленькі "екстренні" зовнішні акумулятори на половину заряду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару