Якщо цьоріч у вас великий врожай овочів, то перетворіть його на різноманітні заготовки. Зайву моркву замаринуйте, щоб взимку використовувати для салатів, а з буряків, перцю, помідорів та інших овочів приготуйте борщову заправку. Раніше ми розповідали, як закрити з квасолею, а тепер поділимося найпростішим рецептом – без оцту та стерилізації.
Інгредієнти: буряк (1 кг), морква (1 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), солодкий перець (0,5 кг), помідори (1,5 кг), сіль (2 ст.л.), цукор (1 ст.л.), томатна паста (4 ст.л.), олія (1 склянка), часник (головка).
Приготування:
Помідори помийте та почистіть. Для цього зробіть по центру хрестоподібний надріз і опустіть плоди в окріп на кілька секунд. Потім легко зніміть шкірку з помідорів. Наріжте невеликими шматочками та пропустіть через м'ясорубку. Робити це можна відразу в тій каструлі, в якій варитимете заправку.
Далі додайте сіль, цукор та томатну пасту. Добре перемішайте.
Очищену моркву та буряк натріть на тертці та додайте в каструлю з томатною сумішшю. Перемішайте та поставте на вогонь.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками або в інший спосіб, яким ви зазвичай робите для борщу. Відправте в ємність до овочів.
Солодкий перець наріжте дрібною соломкою і додайте в каструлю. Перемішайте. Влийте олію, ще раз перемішайте і уварюйте на слабкому вогні 30-35 хвилин. Накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, щоб виходила пара.
В кінці додайте дрібно нарізаний часник, перемішайте, потримайте на плиті 5 хвилин і вимикайте. Все, борщова заправка на зиму готова, залишилося тільки її закатати.
Розкладіть гарячу овочеву суміш по стерилізованих банках і налийте до верху рідину, що утворилася під час варіння. Закрутіть гвинтовими кришками або закатайте. Переверніть банки вгору дном, укутайте і залиште до повного остигання.
- Раніше ми розповідали, як приготувати на зиму лечо з перцем та морквою.
- Дивіться також рецепт смачної баклажанної ікри на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше