Для приготування класичного вінегрету, салату "Шуба" та ще ряду страв знадобиться варений буряк. Однак ні для кого не є секретом, що цей овоч вариться дуже довго. Щоб прискорити процес варіння, важливо знати маленькі кулінарні хитрощі. theLime поділиться простим лайфхаком, як отримати готові буряки вже через 20 хвилин.
Щоб швидко зварити буряк, його слід покласти у киплячу воду. Від перепаду температур час варіння значно скоротиться.
Ще один спосіб - залити гарячі буряки холодною водою. Приготування цим методом займе у вас лише 20-25 хвилин. Однак, як стверджують деякі кулінари, овоч при цьому втрачає багато поживних речовин.
Читайте також: Аніта Луценко розповіла, як приготувати картоплю у мундирі за 5 хвилин – корисний лайфхак.
Отже, щоб швидко зварити буряк, залийте коренеплоди водою у великій каструлі так, щоб вона на 8-10 см покривала їх. Поставте на плиту та увімкніть максимальний вогонь. Залишіть на 15 хвилин. Після закипання не зменшуйте вогонь та не накривайте кришкою.
Після закінчення часу воду злийте, а буряки відправте під крижану воду на 5-10 хвилин. Після цього продукт для салатів та закусок готовий.
Швидко приготувати буряки можна й в духовці. Це найкорисніший (зберігається вітамін С) спосіб приготування овочів. Кожен коренеплід загорніть у фольгу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Час залежить від розміру буряків, якщо овочі великі, то за півгодини вони можуть й не приготуватися.
Вибираючи цей спосіб, важливо пам'ятати: температура вище за 190 градусів руйнує вітамін С у буряках повністю.
- Раніше ми розповідали, як приготувати борщову заправку з буряком та капустою на зиму.
- Читайте також на theLime, як харчуватися смачно, але економно: 12 порад кулінарного блогера.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.