Лайм

Чим обробити сковорідку, щоб вона не пригорала: простий та ефективний лайфхак

Не поспішайте бігти до магазину за новою сковородою

Щодня на кухні господині стикаються з безліччю проблем, особливо в процесі готовки. При приготуванні їжі на решітці кухонної плити залишається жировий наліт, алюмінієвий посуд при неправильному використанні обростає чорними плямами, а сковорода починає пригорати. theLime поділиться простим лайфхаком, який допоможе уникнути прилипання продуктів під час смаження.

Пригорає сковорода – що робити?

Нині великою популярністю користуються сковорідки з антипригарним покриттям. Вони передбачені для того, що полегшити приготування страв та зменшити прилипання до поверхні.

Фото: Getty Images

Антипригарні сковороди вимагають особливо дбайливого догляду. Не рекомендується використовувати металеві прилади для перемішування, оскільки вони можуть зруйнувати захисну поверхню. Під час миття не можна користуватися губками, що дряпають, які виготовлені з металу, щоб не утворилися подряпини. Якщо антипригарний шар буде пошкоджений – їжа одразу почне прилипати.

Якщо ваша сковорода з антипригарним покриттям почала пригорати, то спробуйте метод прожарювання із сіллю. На дно посуду насипте велику сіль і прожарте на повільному вогні приблизно 5-10 хвилин. Зачекайте, поки наповнювач повністю охолоне. Потім приберіть сіль зі сковороди і промажте поверхню тонким шаром олії. Можна приступати до приготування.

Якщо цей спосіб не допоміг, то вже нічого не вдієш – ваша сковорода зіпсована. У такому разі доведеться придбати нову кухонну помічницю.

Фото: Getty Images

  • Раніше ми розповідали, як почистити мікрохвильову піч лимонною кислотою. Копієчний лайфхак, який ви оціните.
  • Дізнайтеся також, 4 простих способи видалити плями та розводи на раковині з нержавіючої сталі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати