Лайм

Як відмити антипригарну сковорідку, щоб не пошкодити покриття: 5 простих лайфхаків

На допомогу прийдуть перевірені народні засоби

Навіть найохайніша господиня постійно стикається з різними забрудненнями в побуті, а особливо на кухні. І якщо ви вже знаєте, як без проблем почистити чашу мультиварки від їжі, що пригоріла, щоб не пошкодити покриття, радимо також взяти на замітку декілька порад, як відмити антипригарну сковороду. theLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Як почистити антипригарну сковороду від нагару всередині?

Сода

Звичайна харчова сода доступний засіб, який відмінно підходить, щоб позбутися від жиру і нагару. В 1 л води розчиняємо 5 ч. л. соди та наливаємо всередину сковороди. Доводимо до кипіння і кип'ятимо протягом 20 хвилин. Потім вимикаємо плиту, даємо сковороді охолонути і промиваємо з миючим засобом.

Розпушувач

Наливаємо достатню кількість води в посуд, додаємо 1 пакетик розпушувача для тіста і кип'ятимо приблизно 15 хвилин. Даємо суміші охолонути і миємо як завжди за допомогою миючого засобу.

Господарське мило

Беремо терку та тремо приблизно 0,25 господарського мила. Висипаємо його в сковороду з антипригарним покриттям та заливаємо водою так, щоб покрити нагар. Кип'ятимо приблизно 15-20 хвилин і даємо охолонути. Після – промиваємо за допомогою мильного розчину та витираємо насухо.

Фото: pinterest.com

Як почистити антипригарну сковороду від нагару?

Сода та оцет

Щоб очистити нагар із зовнішнього боку, необхідно взяти перевірені часом засоби – соду та 9-відсотковий оцет. Присипаємо содою пригорілі місця і заливаємо оцтом до появи реакції (мають з'явитися піна та шипіння). Залишаємо розчин приблизно на 20 хвилин, а потім змиваємо миючим засобом та губкою. Зовнішня частина не така тендітна, як внутрішня, тому можна використовувати абразивні губки.

Сода та клей

Спочатку необхідно знайти посуд, в який поміститься сковорода. У неї наливаємо достатню кількість води, додаємо склянку харчової соди та видавлюємо тюбик канцелярського клею. Поміщаємо пригорілий посуд в цей розчин приблизно на добу, потім промиваємо як завжди.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представника Нідерландів на "Євробаченні-2024" Йоста Кляйна відсторонено від генеральної репетиції перед фіналом, де журі виставляли оцінки

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі