Лайм

Чим фарбувати волосся, щоб воно не було тонким та ламким: поради експерта

Дерматолог прокоментував склад фарб для волосся

Густе блискуче волосся - мрія багатьох, але навіть за наявності якісного догляду далеко не всі можуть довести його стан до ідеалу. У цьому питанні слід прислухатися до експертів, які знають, що потрібно волоссю для краси та здоров'я.

Ізраїльський дерматолог Йорам Харт розповів ресурсу Shefinds про особливості фарбування тонкого та рідкого волосся. Лікар перерахував інгредієнти фарб, які шкодять волоссю, а також ті компоненти, які сприяють його відновленню.

Фото: Getty Images

Шкідливі інгредієнти фарб для волосся

Аміак. Він є поширеним інгредієнтом у продуктах для фарбування волосся та використовується для розкриття кутикули волосся. Аміак дозволяє фарбі проникнути в стрижень волосини, але може призвести до пошкодження, збільшити ламкість та витончення волосся.

Перекис водню. "Використання перекису водню в продуктах для фарбування допомагає освітлити волосся, - сказав дерматолог. - У свою чергу, він також може пошкодити волосся, змушуючи його ламатися і витончуватися".

Читайте також: Як правильно зафарбовувати сивину в домашніх умовах: поради експертів.

Парабени. За словами доктора Харта, парабени – це тип консерванту, який міститься у багатьох продуктах для фарбування та може пошкодити волосся і шкіру голови.

Сульфати. Експерт пояснив, що сульфати – це поверхнево-активні речовини, які використовуються для створення піни. При цьому вони можуть позбавити волосся і шкіру голови їх натуральних масел, викликаючи пошкодження та стоншення. Не забувайте також уникати сульфатів при покупці шампуню та кондиціонера.

PPD. Зверніть увагу на наявність у фарбі PPD (пара-фенілендіаміну) – інгредієнта, який створює стійкий колір. Він також може викликати алергічну реакцію та пошкодити шкіру голови, що призведе до випадіння волосся.

Фото: pexels.com

Корисні інгредієнти фарб

Арганова олія. Це компонент, багатий на антиоксиданти, мінерали та вітаміни, який природним чином живить та зміцнює волосся. Дерматолог каже, що вона також може допомогти відновити пошкоджене волосся, роблячи його менш схильним до ламкості.

Кератин. "Кератин є найбільш поширеним білком у пасмах волосся - додавання його в шампунь і кондиціонер допомагає зміцнити пошкоджене волосся, зменшуючи його витончення і ламкість", - сказав доктор Харт.

Читайте також: Експерти дали 4 поради, як запобігти випадінню волосся.

Алое вера. Алое є ще одним натуральним інгредієнтом, який зберігає волосся зволоженим, забезпечуючи шкіру голови та пасма поживними речовинами, мінералами та антиоксидантами. Також воно допоможе заспокоїти та зволожити шкіру голови, сприяючи здоров'ю волосся та його росту.

Колаген. За словами доктора Харта, колаген - основний будівельний білок, який може зміцнити і відновити пошкоджене волосся, роблячи його менш схильним до ламкості або витончення.

Важливо! Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати