Лайм

Щоб не було подразнень: дерматологи порадили, як правильно голити ноги

Не всі дотримуються цих правил

Гоління ніг - найшвидший і найдоступніший спосіб видалення небажаного волосся в порівнянні з такими альтернативами, як воскова або лазерна епіляція. Але якщо після гоління ви постійно відчуваєте дискомфорт, подразнення і свербіж, стикаєтеся з врослим волоссям і порізами, швидше за все, ви робите це неправильно. Дерматологи Брендан Кемп та Маріса Гаршик розповіли виданню Byrdie, як голити ноги без помилок.

Фото: Getty Images

Шкіра має бути добре зволоженою

Перед голінням недостатньо просто змочити ноги водою і покрити їх піною. Лікар Кемп рекомендує голитися ближче до кінця купання, коли шкіра буде більш зволоженою і розпареною, волоски пом'якшаться, пори розкриються. Так ризик подальшого подразнення шкіри ніг знижується.

Нанесіть крем або гель для гоління

Ніколи не варто голитися сухим способом, хоч би як хотілося заощадити час. Гоління на сухій шкірі або лише з водою може викликати подразнення, порізи і запалення. Крем або гель допомагають бритві легше ковзати по шкірі, знижуючи ймовірність порізів чи нерівномірного гоління.

Голіть за напрямом росту волосся

Фахівці рекомендують голитися за напрямом росту волосся. Деякі вважають, що гоління проти росту волосся може забезпечити більш чистий і гладкий ефет, але це збільшує ризик появи врослих волосків. Також не варто голитися над порізом чи раною. Якщо у вас є шкірна інфекція, гоління області може уповільнити загоєння або викликати поширення та погіршення інфекції.

Читайте також: Лікар пояснила, чому у жінок росте волосся на обличчі, животі та інших "чоловічих" місцях.

Фото: Getty Images

Зволоження після гоління

Закінчивши гоління, обов'язково нанесіть зволожуючий крем. Цей крок важливий, оскільки гоління може порушити шкірний бар'єр, що призведе до почервоніння та свербіння. Утримайтеся при цьому від використання продуктів зі штучними ароматизаторами. Ці інгредієнти можуть викликати тимчасовий дискомфорт, печіння чи подразнення.

Промийте бритву

Після гоління завжди полоскайте бритву, щоб видалити волосся та залишки піни. Слідкуйте за тим, щоб лезо було повністю чистим щоразу, коли ви голитеся. Це зводить до мінімуму ймовірність подразнення та інфекції.

Зберігайте бритву у сухому місці

Лікар Гаршик рекомендує зберігати бритву в сухому прохолодному місці, оскільки це знижує ризик накопичення бактерій. Це також зменшує ймовірність появи іржі та продовжує термін служби леза.

Читайте також: Експерти назвали 10 повсякденних звичок, які можуть нашкодити волоссю.

Регулярно міняйте лезо бритви

Недостатня частота заміни леза бритви є найпоширенішою помилкою при голінні. Коли лезо затуплюється, воно стає менш ефективним, з більшою ймовірністю сприяє вростанню волосся та подразненню шікри. Найкраще замінювати леза після кожних п'яти-семи сеансів гоління.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати