Лайм

Експерти назвали 10 повсякденних звичок, які можуть нашкодити волоссю

Перевірте, чи не допускаєте їх ви

Для здоров'я і краси волосся потребує правильного догляду, але багато людей по незнанню щодня припускаються помилок. Такі шкідливі звички призводять до ламкості і випадіння волосся, стоншують його, роблять неслухняними. Американська академія дерматології (професійна організація дерматологів у США та Канаді) підказала, які 10 поширених способів догляду за волоссям можуть йому нашкодити.

Фото: pexels.com

Втирання шампуню по всій довжині волосся

Замість того, щоб "прати" волосся в піні від шампуню, слід акуратно масажувати ним шкіру голови. Коли ви змиєте шампунь, дайте йому стекти по всій довжині волосся і не піддавайтеся спокусі втерти його у волосся.

Відмова від кондиціонера

Кондиціонер - важлива складова повноцінного догляду за волоссям. Дерматологи рекомендують використовувати його після кожного миття голови, щоб волосся не плуталося, було гладким і блискучим.

Розчісувати волосся, поки воно мокре

Слід дати волоссю трохи підсохнути, перш ніж акуратно розчесати його гребінцем з рідкими зубцями. Оптимально, якщо волосся буде лише злегка вологим, але ніяк не мокрим, коли воно особливо вразливе.

Читайте також: Як вдала зачіска змінює зовнішність: 7 неймовірних прикладів.

Часте використання фена або випрямлячів

Щоб запобігти пошкодженню волосся, дайте йому сохнути природно, коли це можливо. Якщо без фену або випрямляча не обійтися, використовуйте найнижчий рівень нагрівання. Обмежте час, протягом якого гаряче повітря або плойка торкаються вашого волосся. Використовуйте ці інструменти рідше, оптимально – не частіше ніж один раз на тиждень.

Фото: pexels.com

Продукти для фіксації волосся

Щоденна укладка з використання пінок, лаків для волосся, гелів та інших фіксуючих продуктів не найкраще позначається на їхньому стані, а також може впливати на шкіру голови. Дерматологи рекомендують спробувати зачіску, яка не потребує цих засобів.

Стягування волосся

Багато жінок, а також чоловіки з довгим волоссям, постійно стягують його у хвіст, зав'язують пучок або кіски, фіксують тугими гумками та шпильками. Корисніше носити довге волосся вільно, просто відкинувши його назад. Також можна використовувати гумки з покриттям, зроблені спеціально для укладки волосся.

Носити плетіння або нарощене волосся

Такі "прикраси" створюють додаткове навантаження на ваше власне волосся, а також часто виконуються не найякіснішим чином. Експерти рекомендують носити легке плетіння, а волосся нарощувати в салонах, що спеціалізуються на цій послузі. Також термін носіння нарощеного волосся рекомендується обмежувати 2-3 місяцями. При цьому важливо дотримуватися гігієни шкіри голови.

Читайте також: Колористи порадили, як візуально додати тонкому волоссю густоти та об'єму.

Фарбування, хімічна завивка

Спробуйте додати більше часу між фарбуванням волосся. Особливо важливо робити це взимку, коли повітря в приміщеннях сухе. Збільшити час між такими процедурами рекомендується до 8-10 тижнів. Також дерматологи радять отримувати лише одну послугу за раз – фарбування чи завивку. Інтервал між ними має становити близько 2 тижнів.

Фото: pexels.com

Часте розчісування волосся

Розчісуйте волосся тільки для укладки та забудьте про "правило 100 розчісувань" на день. Це міф, що призводить до пошкодження волосся. Використовуйте гребінець із широкими зубцями і обережно розчісуйте ним волосся за необхідності. Намагайтеся не смикати його, коли розчісує або укладає. Якщо у волоссі з'явилися ковтуни, акуратно видаліть їх за допомогою зволожуючого кондиціонера.

Відмова від професійних консультацій

Якщо зміна догляду за волоссям не допомагає йому стати здоровішим, слід звернутися до дерматолога. Перукар не має достатніх знань, щоб вказати на приховані причини ламкості або випадіння волосся. Більшість проблем із волоссям піддається корекції, і чим раніше розкриється причина, тим кращими будуть ваші пасма.

Раніше ми розповідали, як спати з вологим волоссям, щоб з ранку воно виглядало ідеально.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити