Лайм

Гусінь напала на троянди: чим обробити кущі від небезпечного шкідника

Візьміть собі на замітку один чи кілька методів

Великої шкоди трояндам завдають не лише попелиці, але й зелені гусениці, які поїдають їх листя і бутони. Як захистити рослину від небезпечного шкідника за допомогою перевірених способів – розповімо далі.

Фото: unsplash.com

Кілька народних методів

Розчин лопуха. Для приготування засобу третину відра заповніть листям рослини, далі ємність доверху наповніть водою і дайте рідині настоятися протягом 3 днів. Після закінчення вказаного часу розчин готовий до використання.

Відвар пасльону. У відро покладіть 5 кг подрібненого листя рослини і залийте їх 10 л води. Засіб потрібно кип'ятити 4 години, після чого процідити і долити в нього 4 л води. Після охолодження рідина готова до застосування.

Читайте на тему: Експерти феншуй назвали найкращі кімнатні рослини для залучення щастя і удачі.

Відвар полину. 1 кг рослини залийте 3 л води і поставте на вогонь варитися протягом 10 хв. Після цього додайте у розчин ще 7 л води і залиште настоюватися 10 діб. Полин має відмінні антисептичні властивості - це сприяє відлякуванню шкідників від квітів.

Гірчиця. Цим компонентом слід обсипати верхній шар ґрунту навколо кущів. Справа у тому, що така маніпуляція не дозволить зеленим гусеницям піднятися на рослину з землі.

Фото: unsplash.com

Для приготування розчину 100 г гірчиці розмішайте у 10 л теплої води. Суміш добре перемішайте, щоб гірчиця повністю розчинилася. Після цього рідину потрібно нанести на кущі за допомогою розпилювача залишити їх в такому стані мінімум на 3-4 години. Для отримання максимального ефекту залиште засіб на рослині на 24 год.

Пам'ятайте, що використання народного засобу лише один раз може не принести бажаних результатів, тому за необхідності потрібно буде повторити процедуру обробки. Найкраще починати обробку рослин при виявленні перших ознак, що вказують на появу шкідників, або ж якщо ви помітили хоча б одну зелену гусеницю на листках чи бутонах троянди.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару