Лайм

Експерти назвали п’ять кімнатних рослин, які краще тримати на кухні для очищення повітря

Фахівці поділились детальними поясненнями

Кожна кімнатна рослина має свої вимоги з догляду, особливості, недоліки та переваги. Експерти з Bloom and Wild розповіли виданню Express про квітки, які найкраще справляються з очищенням повітря. Що це за саджанці та чому їх варто ставити на кухні – розповімо далі.

Спатіфілум

За словами фахівців, ця квітка доповнить будь-яку кухню і допоможе очистити повітря від забруднюючих речовин. "Цій рослині подобається сонячне місце, тому ідеально, якщо ви поставите її на підвіконня. А красиве зелене листя та білі квіти точно не залишаться без вашої уваги, тому не зволікайте та купіть цю квітку, якщо ще не маєте її", - кажуть вони.

Фото: unsplash.com

Заміокулькас

Міцний та витривалий заміокулькас - ще одна рослина, яка відмінно справляється з очищенням повітря. Також вона є чимось схожою до спатифілуму, адже є частиною сімейства ароїдних.

"Ця квітка має багато плюсів, через які її варто купити. Вона невибаглива та за нею легко доглядати, її не потрібно часто поливати - достатньо буде одного разу на 2 тижні. Також пам'ятайте, що дана рослина любить тінь, - продовжують ділитися експерти. - Ще одна перевага заміокулькаса: ви можете поставити його куди завгодно, тому що навіть місце для нього підходить практично будь-яке".

Читайте на тему: Як захистити квіти від захворювань та гризунів: перевірений лайфхак.

Хлорофітум

Ця кімнатна рослина є доволі популярною серед господарів, оскільки вона виглядає дуже красиво, особливо, якщо помістити її у підвісний горщик. Як кажуть фахівці, хлорофітум може рости практично в будь-яких умовах, незалежно від того, перебуває він в тіні чи на сонці. Також квітка ефективно очищує повітря та допомагає навіть прибрати запахи, дим та забруднюючі речовини.

Крім того, ця рослина відома тим, що з легкістю утворює молоді стебла, які в майбутньому можна відщипнути та пересадити в окремий горщик.

Фото: unsplash.com

Англійський плющ

Англійський плющ - рослина, яка швидко росте, любить світло і вологість. "Вона ідеально підійде для вашої кухні. Постарайтесь знайти її місце біля вікна. Цей саджанець простий у догляді, має велику кількість доступних для придбання видів, а головна його перевага - очищення повітря в кімнаті", - зазначається в джерелі.

Епіпремнум золотистий

Рослина також є популярною, і найчастіше її залишають саме на кухні. "Епіпремнум може виживати при невеликій кількості води, в умовах слабкого освітлення, а також при різному рівні вологості, що робить його справжньою знахідкою для господарів-початківців. Крім того, саджанець має міцне листя, яке при відростанні буде красиво звисати. Просто повісьте епіпремнум, прикріпивши до стелі, або поставте на верхню поличку - і насолоджуйтесь його цвітінням", - резюмують фахівці.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової