Лайм

Що робити, коли в кімнаті спека, а кондиціонера немає: корисні лайфхаки на літо

Прості способи зробити температуру в приміщенні більш комфортною

В кінці червня через Україну проходить циклон Lambert, але після гроз та поривчастого вітру в країні очікується значне підвищення температури. Охолодження кімнати без кондиціонера може бути складним завданням, але є кілька способів зробити температуру в приміщенні більш комфортним. Ось кілька практичних порад на випадок спеки.

Фото: pexels.com

1. Використовуйте вентилятори

Розмістіть у приміщенні один або кілька вентиляторів, щоб створити потік повітря. Розташуйте їх біля вікон, щоб впустити прохолодніше повітря зовні, або створіть систему перехресної вентиляції, розмістивши вентилятори в протилежних кутах кімнати.

Читайте також: Найгірший одяг для літа: які тканини не варто носити в спекотну погоду.

2. Блокуйте сонячне світло

Закривайте штори або жалюзі протягом дня, щоб запобігти потраплянню прямих сонячних променів у кімнату. Сонячне світло може значно підвищити температуру всередині.

3. Створіть протяг

Відчиніть вікна на протилежних сторонах квартири, щоб забезпечити циркуляцію повітря. Це може допомогти вивести гаряче повітря і втягнути більш холодне.

4. Правильно провітрюйте квартиру

Відкривайте вікна вночі або рано вранці, коли температура повітря нижча. Закрийте вікна, якщо вони знаходяться на сонячному боці будинку. Впускайте в кімнату тільки свіже повітря і бережіть прохолоду, що залишилася після ночі.

Фото: pexels.com

5. Вимкніть джерела тепла

Електроніка, освітлювальні прилади та інша побутова техніка виділяють тепло, тому намагайтеся менше використовувати їх у спеку. Зокрема, лампи розжарювання виділяють значну кількість тепла.

Читайте також: Перегрівається ноутбук: у чому причина і як вирішити проблему в домашніх умовах.

6. Використовуйте холодні або заморожені продукти

Поставте миску з льодом або пляшку із замороженою водою перед вентилятором. Повітря, що проходить над холодною поверхнею, створить ефект охолодження в приміщенні.

7. Оптимізуйте потік повітря

Переставте меблі так, щоб повітря могло вільно циркулювати по кімнаті. Намагайтеся не загороджувати вікна та не заважати руху повітря від вентилятора великими предметами.

8. Використовуйте дихаючу постільну білизну та одяг

Обирайте легкі повітропроникні тканини, носіть натуральний одяг, щоб ваше тіло залишалося прохолодним. Приймайте душ, обтирайте тіло холодною вологою тканиною.

Ці методи можуть бути не такими ефективними як кондиціонер, особливо під час сильної спеки. Якщо температура в кімнаті стає нестерпно високою і створює дискомфорт, необхідно шукати альтернативні варіанти охолодження або знайти прохолодніше місце для тимчасового перебування.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати