Лайм

Як правильно заморозити полуницю, щоб вона зберегти колір, смак та аромат свіжих ягід

Візьміть на замітку один чи кілька способів

Cезон свіжої полуниці у самому розпалі, тому саме час подумати про те, як правильно підготувати її для тривалого зберігання. Раніше ми розповідали, у якій тарі не можна заморожувати їжу, а у цьому матеріалі поділимося конкретними порадами стосовно заморожування популярних ягід.

Підготовка

При будь-якому методі заморожування полуницю потрібно добре промити у теплій воді, дати воді стекти, відірвати від ягід хвостики, перебрати та залишити на годину до повного висихання. Після цього можна переходити безпосередньо до процесу заморожування, обравши один із зручних для вас способів.

Фото: unsplash.com

Як заморозити полуницю на зиму: кілька способів

  • Заморожуємо полуницю цілою

Оберніть дощечку плівкою і викладіть на неї полуницю таким чином, щоб вона не торкалася одна одної. Залиште її в морозілці на 5-10 хвилин. Плівка потрібна для того, щоб після заморожування можна було легко зняти ягоди, в інакшому випадку – вони намертво пристануть до поверхні дошки.

Читайте на тему: Гарно ліпиться і вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів і вареників.

Далі готові заморожені ягоди пофасуйте у пакети із застібками чи звичайні та відправте назад в морозилку – цього разу вже на період тривалого зберігання. Важливий момент: у пакетах не має бути зайвого повітря. Його можна прибрати, закривши неповністю або за допомогою звичайної трубочки для соку (видихнути зайве повітря). Заморожені таким способом ягоди можна буде легко використовувати, не боячись, що вони злипнуться чи зіпсуються.

  • Заморожуємо полуницю з цукром у вигляді сиропу

Третину приготовлених плодів подрібніть у блендері із цукром. На 500 г ягід знадобиться 100 г цукру. Решту полуниці розкладіть у ємності для заморозки і залите однорідним пюре. Важливо, щоб кришка тари пролягала щільно, інакше на плодах утвориться іній.

Для цього типу заморожування підійдуть ягоди різних розмірів, також вони можуть бути неідеальними.

Фото: unsplash.com

  • Заморожуємо полуницю брусочками

Брусочки - це чудовий варіант заморожування для ягід, які мають незначні пошкодження. Подрібніть полуницю без цукру у блендері і розлите масу по ємностях. Краще використовувати силіконові форми для випічки - у такому разі легше буде діставати заморожені брусочки. Наповніть форми до половини та залиште їх у морозилці на 30 хвилин. Після цього витягніть брусочки і складіть їх у пакет, а потім відправте на тривале зберігання до морозильної камери. Знову ж таки, важливо, щоб пакет був щільно закритий.

Для розморожування потрібно буде дістати один брусок, кинути його у чашку і відправити не у морозилку, а просто в холодильник на який час. Після цього ви отримаєте відмінну суміш для приготування сирників чи інших смачних страв.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни