Лайм

Рецепт швидкого лимонаду з цитрусами і м'ятою: як приготувати освіжаючий напій

Побалуйте свою сім'ю у спекотні літні дні

Літо – це найкращий час для різноманітних напоїв та експериментів з інгредієнтами. І якщо ви вже робили різні варіанти безалкогольного мохіто або ж холодну каву під назвою айс латте, цього разу здивуйте свою родину чи гостей лимонадом із цитрусових. theLime ділиться простим рецептом освіжаючого напою.

Фото: instagram.com/malvalanda

Інгредієнти: відфільтрована вода (2-2,5 л), лимон (0,5 шт.), апельсин (0,5 шт.), м'ята (2-3 гілочки), мед або сироп (за смаком), пряні трави (за бажанням), свіжий корінь імбиру (за бажанням).

Приготування:

Апельсин і лимон ретельно миємо, нарізаємо тонкими скибочками і кладемо в глибокий посуд ємністю 2-2,5 л це може бути графин або звичайна каструля. За допомогою товкачки для картоплі ретельно розминаємо порізані цитрусові, щоб вони пустили сік. Якщо у вас немає такого предмета на кухні, спочатку можна вичавити в посуд сік, а потім додати порізані шкірки з залишками м'якоті.

М'яту промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Додаємо м'яту до фруктів, а також за бажанням пряні трави та свіжий корінь імбиру.

Читайте також: Як приготувати полуничний лимонад у домашніх умовах: простий рецепт.

Заливаємо всі підготовлені інгредієнти окропом – так, щоб вода покрила їх зверху на 2-3 см. Перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо домашній лимонад настоюватись на 10-15 хвилин.

Додаємо цукор, мед чи сироп, ретельно перемішуємо до повного розчинення. Потім доливаємо холодну воду до верху. За бажанням також можна кинути в нього кілька кубиків льоду.

Якщо ви готували лимонад у каструлі, його можна перелити в глечик або графін і подавати освіжаючий напій до столу.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Класичний рецепт на зиму: як приготувати варення з полуниці з лимонною кислотою.
  2. Будуть готові за одну добу: як приготувати малосольні огірки в банці.
  3. Популярні рецепти варення зі смородини, яке варто закрити на зиму цього літа.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні