Лайм

Доступні варіанти утеплення вікон на зиму: чим заклеїти рами від протягів і холоду

Не обов'язково витрачатися на дорогі герметики

Напередодні зими чимало людей шукають способи, які допоможуть швидко та ефективно утеплити будинок. Зменшити відтік тепла з приміщення можна різними способами, і утеплення вікон - один із них. Далі ми розповімо, які підручні засоби допоможуть заклеїти рами від протягів і холоду.

Читайте також: Як зберегти тепло у квартирі: прості поради, які дадуть максимальний результат.

Фото: Getty Images

Газети та папір

Закласти щілини у віконних рамах папером - один із найпростіших та найбюджетніших варіантів утеплення. Візьміть старі газети, скрутіть їх щільними ковбасками та заткніть усі щілини у вікнах. Поверх такої "ізоляції" наклейте смужки паперу, самоклейку для вікон чи широкий малярський скотч. Звичайний прозорий скотч з поліетилену – не найкраща ідея, оскільки під впливом холоду та вологи він може відпасти.

Також із старих газет можна зробити паперову пасту, яка усуне дрібні щілини. Для цього газети потрібно порвати на дрібні шматочки, розмочити у мильній воді та замазати раму у місцях протягу.

Поролон

Закрити щілини і простір між вікнами можна також за допомогою вати, згорнутої тканиною або стрічками з поролону. Для того, аби такий домашній утеплювач не випадав і не деформувався, поверх нього слід наклеїти самоклейку або смужки з тканини, вимочені в мильному розчині.

Читайте на тему: Вікна "плачуть": як прибрати конденсат і що зробити, щоб його не було.

Фото: Getty Imаges

Парафін

Щілини у старих дерев'яних рамах, а також простір між склом та деревом можна заповнити розплавленим парафіном. Парафін потрібно розігріти у гарячій воді, набирати у великий шприц та залити у щілини. Згодом він застигне і не пропускатиме холодне повітря.

Пінопласт

Пінопласт – легкий матеріал, який відмінно підійде для утеплення вікон. Часто його кладуть у коробки з побутовою технікою, а також продають у будівельних магазинах та на ринку. Виміряйте відстань між стулками вашого вікна і наріжте лист пінопласту смужками на кілька міліметрів ширше. Далі вкладіть ці шматочки по всьому периметру вікна: вони повинні входити щільно, з невеликим зусиллям. За бажання можна також проклеїти все зверху самоклейкою або скотчем. Після дотримання цих простих рекомендацій вдасться досягнути того, аби взимку з вікна не дуло.

  • Раніше ми також розповідали про 12 лайфхаків, які допоможуть зігрітися у квартирі з холодними батареями.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються