Лайм

Дме з пластикового вікна: як швидко знайти і закрити місце протягу

Позбавтеся проблеми одним із перелічених методів

Про тепло в домі варто потурбуватися ще до настання зими. Раніше ми ділилися списком речей, які можуть знадобитися в холодний період, а цього разу розповімо, як утеплити пластикові вікна та швидко усунути місце протягу.

Фото: unsplash.com

Читайте також: Тепло, недорого та нескладно: всі плюси встановлення термоплівки на вікна під час зими.

Як визначити місце протягу

  • Тактильно: для цього лише достатньо буде провести рукою по поверхні віконного блоку.
  • Запальничкою, оскільки вогонь більш чутливий до протягу і може вказати на місце продування.
  • Аркушем паперу. Його потрібно притиснути вікном, вкласти у відкрите вікно і закрити повним закриттям стулки. Якщо аркуш легко витягується, значить ущільнювач пропускає повітря.

Найчастішими місцями протягу є: утримувач склопакета, гумовий ущільнювач, віконна фурнітура (петлі, ручки), периметр віконної рами (місця примикання укосів, підвіконня, стін).

Чим утеплити пластикові вікна

Це можна зробити за допомогою кількох способів:

  • монтажної піни, яка заповнює всі порожнечі по периметру та перешкоджає руху повітря. Цей інгредієнт на 90% складається з повітря тому він є ідеальним утеплювачем. Однак піна потребує захисту від ультрафіолету, високої та низької температури, тому лише її використовувати недоцільно.
  • Мінеральної вати - це чудовий теплоізоляційний матеріал, який добре підходить для утеплення як підвіконь, так і внутрішніх укосів.
  • Пінопласту чи пінополістиролу - використовується для утеплення укосів та пластикових вікон.
  • Силіконового герметику - це відмінний спосіб усунути протяг між пластиковими елементами вікна.
  • Сухої суміші для обробки укусів, яка використовується у разі необхідності утеплення вікна зовні.
  • Будівельного скотчу - він клеїться поверх герметика чи замість нього. Звичайний малярський чи віконний скотч не підійде, оскільки після його наклеювання на пластику залишаться помітні сліди.

Читайте на тему: Як захистити кімнатні рослини зимою, якщо у квартирі холодно.

Фото: unsplash.com

Чим можна утеплити пластикові вікна зовні

Утеплення може бути виконане за такими напрямками:

  • скоси пластикових вікон. Для цього потрібно підготувати матеріал, очистити скоси від забруднень, проґрунтувати поверхню, установити утеплювач на клейовий розчин чи на клейову піну, заклеїти усі щілини, встановити перфоровані куточки, провести монтаж полімерної сітки та обробити штукатуркою.
  • Відливи пластикових вікон. Для цього достатньо буде запінити всі щілини або помістити в них теплоізоляційний матеріал.

Внутрішні скоси можна утеплити також і з середини. Для цього потрібно обробити щілини, прибрати забруднення, видалити стару піну, далі нанести ґрунтовку, закласти щілини монтажною піною, прибрати надлишок після її висихання, провести монтаж теплоізоляційних матеріалів, встановити гіпсокартон, покрити поверхню шпаклівкою чи фарбою.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу