Лайм

Як часто потрібно змінювати кухонну губку для посуду: експерти здивували відповіддю

Дослухайтесь корисних порад

Губка для миття посуду відноситься до тих кухонних предметів, які варто частіше міняти. Кухонні губки збирають бактерії, які можуть шкідливо впливати на ваше здоров'я. Також забруднені губки ускладнюють процес миття посуду – тарілки, чашки та ложки не будуть по-справжньому чистими. Експерти розповіли, як часто потрібно міняти кухонну губку для посуду.

Як пише Southern Living, згідно з дослідженням, проведеним у Німеччині та опублікованому в журналі Scientific Reports, широко поширені методи дезінфекції губок - наприклад, мікрохвильова піч або окріп - не завжди позбавляють всіх шкідливих бактерій і патогенів, які накопичуються на них у процесі використання. Ба більше, штами бактерій з високим рівнем резистентності можуть жити й надалі у вологому середовищі губки.

Читайте також: Які речі не варто тримати на кухні: вони засмічують простір і можуть зашкодити.

Фото: unsplash.com

Це не дуже хороша новина для кухонних губок для посуду, які ми використовуємо тижнями, а хтось, можливо, й місяцями. Автори дослідження рекомендують міняти використану губку на нову кожен тиждень.

Крім цього, експерти закликають не забувати після кожного використання добре очищати губку – видаляти залишки їжі та миючого засобу.

Ці прості методи допоможуть зберегти свіжість вашої кухонної раковини, чистоту кухонного приладдя та здоров'я вашої родини.

Раніше експерти розповіли, як часто потрібно прати махрові рушники: відповідь вас здивує.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати