Губка для миття посуду відноситься до тих кухонних предметів, які варто частіше міняти. Кухонні губки збирають бактерії, які можуть шкідливо впливати на ваше здоров'я. Також забруднені губки ускладнюють процес миття посуду – тарілки, чашки та ложки не будуть по-справжньому чистими. Експерти розповіли, як часто потрібно міняти кухонну губку для посуду.
Як пише Southern Living, згідно з дослідженням, проведеним у Німеччині та опублікованому в журналі Scientific Reports, широко поширені методи дезінфекції губок - наприклад, мікрохвильова піч або окріп - не завжди позбавляють всіх шкідливих бактерій і патогенів, які накопичуються на них у процесі використання. Ба більше, штами бактерій з високим рівнем резистентності можуть жити й надалі у вологому середовищі губки.
Читайте також: Які речі не варто тримати на кухні: вони засмічують простір і можуть зашкодити.
Це не дуже хороша новина для кухонних губок для посуду, які ми використовуємо тижнями, а хтось, можливо, й місяцями. Автори дослідження рекомендують міняти використану губку на нову кожен тиждень.
Крім цього, експерти закликають не забувати після кожного використання добре очищати губку – видаляти залишки їжі та миючого засобу.
Ці прості методи допоможуть зберегти свіжість вашої кухонної раковини, чистоту кухонного приладдя та здоров'я вашої родини.
Раніше експерти розповіли, як часто потрібно прати махрові рушники: відповідь вас здивує.