Лайм

Які речі не варто тримати на кухні: вони засмічують простір і можуть нашкодити

Перевірте свої шафи та полички

Щоб підтримувати порядок на кухні, важливо не тільки вчасно робити прибирання, але й позбавлятися непотрібних речей. Навіть якщо вам здається, що колись ви зможете їх використати, не завжди така ощадливість йде на користь. Ось що можна викинути з кухонних шафок без зайвих роздумів.

Старі пластикові пляшки

Нехай на кухні залишаться тілки ті пляшки для води, якими користуєтеся ви та ваша родина. Майте на увазі, що старі пластикові пляшки можуть містити BPA (бісфенол А) – промисловий хімікат, який використовується для виробництва пластикових виробів та викликає різні проблеми зі здоров'ям.

Читайте також: Психологи назвали 5 речей, які не слід тримати у спальні.

Фото: Getty Images

Пластикові контейнери без "пари"

Переберіть усі пластикові контейнери для харчових продуктів, поєднавши кришки та ємності. Лотки без кришок? Кришки без лотків? Викиньте будь-які предмети без пари, щоб вони не захаращували цінне місце у шафі.

Чашки та тарілки зі сколами

Багато хто довго зберігає тріснуті чашки і тарілки зі сколами, сподіваючись якось їх склеїти. Настав час викинути цей потенційно небезпечний посуд — він спростить процес організації вашого кухонного приладдя і вбереже від можливих порізів.

Прострочені спеції

Якщо ваші спеції втратили запах, вони, ймовірно, прострочені. Переберіть усі пакетики та баночки, позбавтеся тих, чий термін придатності закінчився, щоб замінити свіжими. Смак ваших страв від цього лише виграє.

Читайте також: Сім предметів домашнього вжитку, які не варто тримати на підвіконні.

Фото: unsplash.com

Сковорідки з пошкодженим антипригарним покриттям

Брудну форму для випічки та кухонний посуд можна очистити, але коли антипригарне покриття посуду відшаровується, ці частинки можуть потрапити у вашу їжу. Це не просто псує смак страви, але може бути шкідливим для здоров'я. Замініть сковорідки та каструлі на щось нове та уникайте помилок, які можуть призвести до пошкодження антипригарного покриття.

Старі кухонні рушники

Кухонні рушники з великими плямами, дірками або зношеними краями можна залишити для прибирання, а не зберігати в кухонних ящиках.

Подряпані обробні дошки

Бактерії можуть оселитися в зазубринах та виїмках на обробній дошці, звідки потрапляють у вашу їжу. Тому, як тільки дошка стає зношеною і починає погано пахнути, настав час прибрати її з експлуатації з метою вашої безпеки.

Читайте також: Навіщо класти пакетик чаю в холодильник: розумний лайфхак, який не всі знають.

Снеки, які вам не подобаються

Багато хто зберігає в кухонних шафках печиво, цукерки або інші снеки, які виявилися не такими смачними, як очікувалося. В результаті ці продукти можуть займати місце роками, а якщо йдеться про сипучі продукти - приваблювати харчову міль та жучків. Якщо термін придатності не минув – ви можете їх пожертвувати, комусь запропонувати або просто викинути.

Фото: unsplash.com

Раніше вчені назвали найбрудніші предмети на кухні, які потрібно ретельніше мити.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього