RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Бліцкриг Порошенко: соцмережі обговорюють швидкість, з якою Луценко зробили генпрокурором

На думку блогерів, краще було б, якби таку швидкість президент показував при проведенні реформ

На думку блогерів, краще було б, якби таку швидкість президент показував при проведенні реформ Назначение Юрия Луценко на пост генпрокурора вызвало бурное обсуждение среди пользователей соцсетей Фото:

Призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора викликало бурхливе обговорення серед користувачів соцмереж. Зокрема, блогери зазначають ту швидкість, з якою були прийняті закони, необхідні для призначення Луценка на посаду генпрокурора. "Апостроф" зібрав найцікавіші, на нашу думку, публікації.

"Луценко заявив, що не буде відновлювати Давида Сакварелідзе на посаді, тому що той політик. А хто тоді Юрій Віталійович?" - коментує журналіст Роман Бочкала.

Колишній прес-аташе грузинського посольства в Україні Бачо Корчілава закцентував на швидкості роботи парламенту в призначенні Луценко: "Знаєте, що найпозитивніше в сьогоднішньому призначенні Луценка генпрокурором України? Те, з якою швидкістю це сталося. Це і є політична воля для досягнення результату. Захотіли і все швидко зробили, навіть випустили газету. Це означає, що в багатьох інших питаннях заважають не обставини, а саме відсутність такої волі та рішучості для досягнення результатів".

Політолог Кирило Сазонов пожартував щодо народного депутата Ігоря Луценка: "А уявляєте, якщо через поспіх хтось із клерків помилився, його начальник не звернув увагу, і тепер за документами генпрокурором є не Юрій, а Ігор Луценко? І зараз одразу кілька чиновників нервово схопили телефонні трубки..."

"Луценко - генпрокурор. Приймаю вітання!" - підхоплює ідею народний депутат Ігор Луценко.

Свою думку про призначення висловив голова МВС Арсен Аваков: "Все ж є щось містично справедливе в тому, що несправедливо засуджена людина стає генпрокурором! Фото з суду над Луценком 3 квітня 2013 року".

Фото: Facebook Арсена Авакова

Блогер Антон Ходза представив можливу сцену за участю Луценка:

"- Юрію Віталійовичу, можна?

- Проходьте, Ви хто?

- Я ваш консультант по стилю. Ви тепер очолюєте прокуратуру, треба відповідати високій посаді. Ось я тут накидав план дій на найближчий час. По-перше, ось золоті годинники. Вони залишилися від попередника. Потім, я вже послав людину за гостроносими туфлями з крокодилової шкіри. Ось клатч, він же барсетка. Ось перстень-печатка. Ось іконостас і рака з мощами. Потім, у четвер поїдемо до вас з архітектором, там багато роботи. Треба буде все позолотити у вас вдома, ліпнини додати, мармуру. Версаль треба, рококо. Інакше не приймуть вас колеги. Не зрозуміють. Через годину прийде художник, буде ваш портрет малювати для адміністратора і для дому. Ось тут я образи підібрав. Можна бути Наполеоном, є Цезар. Річард Левове Серце. Король Луї XIV. Образ хочете? Не переживайте, зробимо з вас зразкового прокурора"

Політик і лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський висловив свою точку зору про нового генпрокурора: "Не переживайте про нісенітниці. І колишнім, і новим генпрокурором є Петро Порошенко. А ім'я жителя кабінету генпрокурора не має ніякого значення".

Народний депутат Володимир Ар'єв підтримав кандидатуру Луценка: "Я не знаю, яким буде генеральний прокурор Луценка. І як колишній його сусід по залу ВР скажу: мені подобається, яким генпрокурором він хоче бути. І я бачу, що це щиро".

Журналіст Сергій Руденко також помітив швидкість, з якою Луценко став генпрокурором: "Бліцкриг Порошенка щодо Луценка-прокурора просто вражає. Уявляєте, щоб так само завзято Петро Олексійович і БПП брали, підписували і публікували закони, необхідні для рішучих реформ? Чому два роки ми не бачили такого завзяття зі сторони президента? За 600 днів можна було б кардинально змінити всю систему в Україні. Але кому воно потрібно, правда? Луценко звільнив у Раді місце для куми Порошенко - Оксани Білозір. Свій до своїх і за своїм".

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України