RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Виліз із бункера: як Путін "спалився" з підривом Каховської ГЕС

Окупанти готуються до можливого обвалу свого фронту у Луганській області

Окупанти готуються до можливого обвалу свого фронту у Луганській області Фото:

У вівторок, 13 червня, кремлівський диктатор Володимир Путін провів зустріч із пропагандистами федеральних телеканалів і з так званими "військорами", які висвітлюють агресію проти України у вигідному для Москви ключі. Весь плутанний виступ Путіна обертався навколо тези про те, що наступальні дії ЗСУ нібито не принесуть очікуваного Києву результату, а Кремль нібито не причетний до підриву греблі на Каховській ГЕС. Враховуючи, що ініціатива переходить до рук Сил оборони України, а всередині РФ зростає невдоволення фактом військових поразок, російському президенту довелося особисто "лізти в телевізор", щоб обнадіяти Z-ідіотів, які падають духом. Вийшло не дуже, в тому числі, через те, що окупанти, хай і неохоче, але готуються до чергових "жестів доброї волі". Подробиці читайте у колонці військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка спеціально для "Апострофа".

За словами Путіна, Росія нібито точно не була зацікавлена в підриві Каховської ГЕС через важкі наслідки для "нових російських регіонів", звично звинувативши у своїх злочинах ЗСУ, які нібито "цілеспрямовано" били з HIMARS по греблі.

Після цього під водою опинилися скотомогильники, цвинтарі.

"На жаль, це зірвало контрнаступ, краще б вони наступали", - заявив кремлівський диктатор.

Насправді, Володимир Путін фактично визнав провину російських окупантів у підриві Каховської ГЕС. Він підтвердив те, про що говорили усі ці дні, а саме, що причиною для підриву стало побоювання окупантів, що українські війська розгорнуть наступ через форсування Дніпра.

Підрив Каховської ГЕС справді створив проблеми з форсуванням Дніпра, але в рамках певних термінів.

Читайте також: Ядерний Лукашенко: кому загрожує білоруський диктатор

У свою чергу, через наслідки, що виникли від злочинних дій окупаційного командування, ми маємо масштабну екологічну, економічну та гуманітарну катастрофи, з безліччю жертв. У тому числі серед російського контингенту. Перша лінія оборони змита, а з-під великої води починають виринати трупи російських солдатів. По соціальних мережах і каналах у Телеграм вже розлітаються не надто красиві фото росіян, яких вбили власні воєначальники.

Все це вкотре підтверджує версію про те, що російське командування і особисто Володимир Путін ухвалювали рішення про підрив дамби Каховської ГЕС в умовах панічного поспіху, внаслідок чого передові підрозділи росіян на лівому березі Дніпра, який нижчий за правий, не були заздалегідь попереджені. У результаті вони були змиті разом із першою лінією оборони.

Бункерний диктатор сьогодні переходить у фазу, коли він готовий не просто кидати у бій своїх солдатів як м'ясо, не заради якихось ефемерних перемог чи утримання територій, а банально в паніці, віддаючи накази. Такими темпами Кремль справді скоро дасть команду на "бомбіжку Воронежа".

На словах Путін розповідає, що контрнаступ ЗСУ розпочався нібито "невдало", але приготування самих окупантів вказують на те, що проблеми останніми тижнями систематично виникають саме у них.

Схоже, російське командування не має особливого оптимізму щодо стримування сил оборони України та готує план не лише "жесту доброї волі", а й "випаленої землі", на випадок успішних наступальних дій Сил оборони України.

Відповідно до інформації, що надходить, кремлівське командування видало особливі вказівки після відходу з тих чи інших територій залишати по собі "випалену землю", максимально руйнуючи інфраструктуру, комунікації, створюючи вогнища техногенних катастроф, щоб хоч якось уповільнити просування українського контрнаступу. Під загрозою практично всі типи інженерних споруд, починаючи від очисних споруд до електропідстанцій.

Дуже цікаво, що першими такий припис стали отримувати командири підрозділів, розміщених у тимчасово окупованій Луганській області в районі Сватове, Кремінної, Щастя та Рубіжного, які поки що поза епіцентром активних дій ЗСУ. Як буде далі, побачимо, але окупанти на тих позиціях нервують уже зараз.

Такі розпорядження окупаційного командування також слід розглядати, як черговий доказ того, що підрив Каховської ГЕС є цілеспрямованим терористичним актом, який не лише покликаний запобігти форсуванню Дніпра силами оборони України, а й вписується в концепцію "випаленої землі".

Читайте: Втратили береги: чи зможе російське командування зберегти коридор до Криму

Читайте також

Повернення "блудних синів": чи допоможе Україні ЄС з ухилянтами за кордоном

Реальних юридичних підстав для примусового повернення військовозобов'язаних із Європи до України немає

План успіху для України: чому Вашингтон знову обіцяє нам перемогу

У США заговорили про серйозну допомогу Україні, і це не схоже на передвиборчі обіцянки

Скандинавський розрахунок: навіщо Данія скуповує українську зброю

Допомога з розвитку українського ВПК з боку західних країн є для вкрай важливою