RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Метеоігри по-дорослому: в Україну йде 35-градусна спека

У липні більше не буде прохолодних днів

У липні більше не буде прохолодних днів Фото: УНІАН

Україна продовжує перебувати під щільним покривом літніх опадів, але за прогнозами синоптиків, мокнути залишилося зовсім недовго. Втім, на зміну дощам і грозам погода готує українцям нові бонуси – спеку вище 30 градусів. Де буде найспекотніше і коли закінчаться дощі, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, в середу, 25 липня, по всій території України очікуються дощі та грози. З цього ж дня стовпчик термометра невблаганно почне рух вгору. Так, на півночі, в центрі та заході країни температура повітря вдень розігріється до 24-27 градусів, а вночі охолоне до 16-18 вище нуля. А ось на Півдні та Сході України денні показники температури перевищать позначку "30" і складуть 27-31 градус вже навіть не тепла, а справжньої спеки. Трохи комфортніше буде вночі 17-21 градус тепла.

У четвер, 26 липня, Україну буде заливати дощами, щоправда, у Криму синоптики прогнозують суху погоду. На Західній Україні буде триматися відносна прохолода – 24-27 вдень і близько 17-18 градусів тепла вночі, але спека поступово почне підбиратися з півдня і сходу на північ і центр країни – 27-31 градус тепла стовпчики термометрів покажуть вдень і 18-22 вночі. Аналогічну метеоситуацію варто очікувати і в п'ятницю, 27 липня, з тією лише різницею, що в Крим знову повернуться дощі.

Дивіться також: Літо в Києві: яскраві фото з висоти пташиного польоту

Але це лише розминка: починаючи з суботи, 28 липня, погода почне ігри по-дорослому. Під акомпанемент дощів (сухо буде тільки на території Запорізької області) температура повітря на півночі й у центрі розігріється до 30-32 градусів тепла вдень, а вночі повітря охолоне на 10 градусів. Ще гарячіше буде на сході та півдні країни: від 33 до 35 градусів вище нуля в денний час доби і 22-23 вночі. Тому якщо хочеться літньої "прохолоди", вирушайте на Західну Україну. Там у цей день буде лише 27-30 градусів тепла, а вночі можна і зовсім замерзнути – 15-19 вище нуля.

Читайте також: Порятунок потопаючого: чому Київ перетворюється на Венецію

Точно такі ж метеоумови варто очікувати і в неділю, 29 липня, з тією лише різницею, що на Півдні та Сході України опадів не очікується.

Прогноз погоди на череду, 25 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 26 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 27 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 28 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 29 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, прохолодних днів у липні вже більше не варто чекати, проте останній місяць календарного літа принесе температурні сюрпризи.

"Така погода, що спостерігається зараз і буде до кінця тижня, була в моїх розрахунках, тому нічого несподіваного не відбувається. Але ось серпень прораховується дуже прохолодний, порівняно з серпнями попередніх років, коли останній місяць літа був спекотніший за червень і липень. Середньодобові температури серпня будуть близько 24-26 градусів. Правда, буде два періоди в місяці, коли температура буде доходити до 31 градуса, але вони дуже короткі: за 3-4 дні. До речі, посухи в серпні також не прораховується", - розповів "Апострофу" народний синоптик.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга