RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коли спаде мороз: синоптики розповіли про погоду на тиждень

До кінця тижня трохи потеплішає

До кінця тижня трохи потеплішає Фото: УНІАН

Після тижня відлиги і снігу в Україну йде по-справжньому морозна погода. Яких примх погоди очікувати найближчого тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Гідрометцентру, у вівторок, 18 грудня, в північних областях очікується 6-8 градусів морозу вдень і -8-10 вночі. Тепліше буде на Заході і Півдні України. Вдень стовпчик термометра покаже 1-4 градуси морозу, а вночі температура опуститься до 5 градусів нижче нуля. У Закарпатській області та в Криму і зовсім буде плюсова температура - 1-3 градуси тепла вдень. Правда, вночі все ж буде невеликий мороз (-1-4).

У центральних і східних областях вдень очікується 4-6 градусів морозу, а вночі стовпчик термометра опуститься до -8-10.

У середу, 19 грудня, посиляться морози в західних областях - до -5-7 градусів вдень і -8-12 градусів вночі. А ось на Півночі, Сході, Півдні і в Центрі України вдень буде тепліше, ніж днем раніше. Вночі ж в північних і центральних областях збережуться сильні морози (-9-11). У східних і південних областях вночі буде 3-5 градусів нижче нуля.

Не надто зміниться погодна картина у четвер, 20 грудня. У західних, північних, центральних і східних областях вдень очікується 3-7 градусів морозу. Вночі сильні морози будуть на Заході, а також в північних і центральних регіонах України - до 11-13 градусів нижче нуля. У південних і східних областях буде 2-5 градусів морозу.

До кінця тижня морози зменшаться. У п'ятницю, 21 грудня, вдень по всій країні очікується -1-4. У південних регіонах, а також в Закарпатській області та Криму взагалі буде плюсова температура. Відступлять морози і вночі. 5-8 градусів морозу буде по всій країні крім півдня, де вночі очікується 1-4 градуси морозу.

Така ж температурна картина спостерігатиметься і у вихідні. Вдень очікується 1-4 градуси морозу, а в південних областях буде +1-2 градуси. Вночі синоптики прогнозують до 7 градусів морозу.

Прогноз погоди на вівторок, 18 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 19 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 20 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 21 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 22 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Сніг іде на Захід

Снігопад, який пройшов у західні області у понеділок, 17 грудня, продовжуватиметься у вівторок і середу. В іншій частині країни опадів не очікується.

У четвер, 20 грудня, снігопади припиняться. Однак в п'ятницю, 21 грудня, сніг знову піде на Західній Україні, а також очікуються опади у вигляді мокрого снігу в південних областях.

На вихідних очікуються опади у вигляді снігу по всій країні. А в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській областях та в Криму вдень синоптики прогнозують дощ.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто