RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

І знову тепло: синоптики здивували прогнозом погоди на перший тиждень грудня

Синоптики чекають на потепління до +9

Синоптики чекають на потепління до +9 Фото: pixabay.com

В Україні настала календарна зима і стовпчики термометрів з перших днів грудня повільно поповзли вниз. Втім, за прогнозами синоптиків, у найближчі дні не буде істотних морозів. Про примхи погоди на тиждень дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 3 грудня, по всій території очікуються опади. Але якщо в південних регіонах пройдуть дощі, то на заході, півночі, сході і в центрі очікується мокрий сніг.

Найтепліше буде на півдні України: від 3 до 6 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть удень, а вночі опустяться до 1 градусу морозу.

На решті території країни буде від 2 градусів тепла до 2 градусів морозу вдень і близько 3-4 градусів з позначкою "мінус" після заходу сонця.

Дивіться: Мороз до -10 і вітер: опубліковані яскраві фото засипаних снігом Карпат

У середу, 4 грудня, опадів практично не буде. Мокрий сніг місцями пройде лише у Волинській та Рівненській областях. В інших регіонах збережеться суха, але похмура погода.

На півночі, півдні, заході і в центрі удень температура повітря буде коливатися в межах від 1 градусу тепла до 2 градусів морозу, а вночі стовпчики термометрів опустяться до 2-5 градусів нижче нуля.

На сході вдень синоптики прогнозують від 1 до 3 градусів морозу, а після заходу сонця буде -3-5.

3 грудня
1 / 1
4 грудня
1 / 1
5 грудня
1 / 1
6 грудня
1 / 1
7 грудня
1 / 1

У четвер, 5 грудня, в Україні знову потеплішає. На півночі, півдні, заході і в центрі денні температури сягатимуть 2-4 градусів тепла, а нічні 2-5 градусів морозу (на Закарпатті буде 7-9 градусів нижче нуля). А ось на сході вдень очікується від 1 морозу до 2 градусів тепла. У нічний час доби у східних регіонах повітря охолоне до 2-5 градусів з позначкою "мінус". Також на сході очікується мокрий сніг. На решті території без опадів.

У п'ятницю, 6 грудня, тепла буде ще більше. На півдні повітря прогріється до +7-9 удень, а вночі охолоне до 1-3 градусів морозу.

На сході, заході і в центрі буде трохи прохолодніше: вдень стовпчики термометрів покажуть від 2 до 5 градусів тепла, а вночі від 1 до 3 морозу.

Найпрохолодніше буде на півночі України: вдень стовпчики термометрів покажуть 1-3 градуси тепла, а вночі буде 1-3 градуси, але вже морозу.

Крім того, в останній робочий день тижня синоптики обіцяють багато сонця і відсутність опадів по всій території країни.

У суботу, 7 грудня, ситуація з опадами і температурою практично не зміниться. Тільки небо над більшою частиною України затягне хмарами, проте дощу і снігу не очікується.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга