RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Трибунал" над президентом і гонитва з повіями: бойовики на Донбасі видали нові фейки про Україну

В ОРДЛО фейки штампують кожен день

В ОРДЛО фейки штампують кожен день Донецьк Фото: Getty Images

Пропагандисти невизнаних республік Донбасу продовжують активно промивати мізки місцевим жителям, намагаючись посіяти паніку і страх серед мирного населення на окупованих територіях. До вічних тем пияцтва, наркоманії та дезертирства у лавах "карателів" раз-по-раз додаються нові зубодробильні фейки. В останніх трендах пропаганди на Донбасі розбирався "Апостроф".

Трибунал

Не встиг екс-президент України Петро Порошенко прийти в себе після "вироку" фейкового трибуналу Л/ДНР, який, до речі, засудив його до довічного ув'язнення в червні 2018 року, як "меч справедливості" вже завис над головою нового президента країни Володимира Зеленського.

Так, за словами фейкового депутата ДНР Олени Шишкіної, яка, до речі, була головою минулого "трибуналу", найкращі юристи "республіки" вже готуються викотити позов новому главі України.

"Підводячи підсумки року правління Зеленського, хочу сказати, що не за горами наступний трибунал, але вже щодо Зеленського і його офісу за такими статтями, як геноцид, блокада Донбасу, пропаганда війни, тортури, грабежі, розбої, використання збройних сил проти мирних жителів", - заявила Шишкіна.

Правда, фейковий суд над Порошенком закінчився таким же фейковим вироком і виготовленням "Ордена Іуди" вагою 2 тони, який склепали "донецькі сталеливарні майстра". Відповідно, після "вироку" Зеленському в ОРДЛО варто очікувати на десятитонний "Орден Брута".

Чим же Зеленський так не догодив бойовикам? За версією пропагандистів, вся справа в тому, що гарант особисто віддає накази обстрілювати мирне населення Донбасу. Стара пісня? Звичайно ж! Тільки якщо Порошенко обстрілював всіх без розбору, то Володимир Зеленський робить це вибірково і дуже витончено.

"Україна вже не просто вбиває жителів Донбасу, вона цілиться по дітях, молодих людях", - зазначив днями фейковий глава ДНР Денис Пушилін.

Армійські заняття

Втім, грати у велику політику маріонеткам Кремля не дуже вдається. А ось у чому вони дійсно досягли успіху, так це в тиражуванні фейків про ЗСУ і розповідях, як все погано в таборі "карателів".

Наприклад, новини в сепаратистських ЗМІ про катастрофічний некомплект в українській армії поширюються вже не перший рік. І вже не перший рік ЗСУ, за версією бойовиків, повинні ось-ось розвалитися. Однак "розвідка" ДНР донесла, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль все ж придумав, як виконати обіцянку про тисячі робочих місць для заробітчан, які були змушені повернутися в Україну через пандемію коронавірусу. Отже, за версією пропагандистів, всіх заробітчан, а це понад 100 тисяч осіб, просто залучать в ЗСУ. Таким чином, уряд уб'є відразу двох зайців: вирішить проблему з некомплектом і робочими місцями.

Чим же доведеться займатися в ЗСУ новобранцям, ну крім поїдання російськомовних немовлят?

Ну, наприклад, вчитися підривати житлові будинки. Як запевняють бойовики, "карателі" з 28-ї бригади готуються підірвати в Красногорівці кілька будинків, щоб потім звинуватити у теракті "захисників" республіки.

"У двох нежитлових будинках закладені вибухові речовини і ємності із запальною сумішшю. Детонацію вибухівки передбачається провести в присутності журналістів. Крім того, для постановочного відео за грошову винагороду була залучена літня місцева жителька Ганна Василівна Т., яка за "сценарієм" повинна виступити, як жителька одного з будинків і звинуватити сили ДНР в обстрілі", - зазначають пропагандисти.

Фото: Getty images

Правда, ту обставину, що в підривах житлових будинків в Росії в 90-х роках деякими опозиціонерами РФ підозрюється Володимир Путін, пропагандистів ніяк не бентежить.

Крім того, за версією бойовиків, в українській армії заробітчани отримають корисні навички втечі від погоні на автомобілі з повіями.

"П'яний військовослужбовець ЗСУ, втікаючи від погоні військової поліції в автомобілі з повіями, в'їхав в опору лінії електропередач і розбив собі голову", - писали сепаратистські ЗМІ в окупованій Луганській області.

Ще один корисний навик: комунікації з "фашистами" новобранці отримають в перші ж дні служби в ЗСУ. За запевненням пропагандистів, в українській армії діє принцип "хто не стирчить, той не мужик". Кадрові військові ЗСУ отримують наркотики від "нациків" з "Української добровольчої армії", яка на виручені гроші купує тонни зброї і боєприпасів, щоб обрушити їх на голови "російськомовних дітей" невизнаних республік.

Також новобранці навчаться жорстко припиняти протести медиків і всіх інших незадоволених політикою Києва.

"У зв'язку з невиконанням обіцянок про виплату надбавок за роботу з пацієнтами, інфікованими коронавірусною інфекцією, в Сєвєродонецьк прибув заступник начальника штабу головного управління військової служби правопорядку ЗСУ полковник Іванов, який віддав розпорядження на застосування травматичної зброї проти мітингувальників", - зазначають пропагандисти.

Втім, розстрілювати медиків гумовими кулями зможуть далеко не всі. А ось обов'язковий норматив "карателя" - зґвалтувати когось, ще й бажано у збоченій формі, доведеться здавати при вступі на службу практично кожному. Як запевняють пропагандисти, у середині травня в зону ООС прибула фотокореспондент з США, така собы Дженніфер Туєра Блатті. Вдосталь відзнявши "карателів", американка нібито міцно з ними напилася. Беззахисним станом жінки, звичайно ж, скористалися "українські бойовики".

"Пригостивши даму міцненьким, патрульні домоглися відключення свідомості американського кореспондента і вчинили з нею насильницькі дії сексуального характеру", - запевняють пропагандисти.

Але коли всі протверезіли, стало зрозуміло, що "укри" вляпалися в міжнародний скандал. І, щоб замести сліди, американку вивезли в Трьохізбенку з метою інсценувати її загибель в результаті мінометного обстрілу "захисників".

"На даний момент невідомо, чи привели "укри" до виконання свій жорстокий план", - пишуть сепаратистські ЗМІ про цю фейкову історію.

Правда, може трапитися і так, що, опановуючи корисні навички, "новобранці-карателі" захворіють на коронавірус і потраплять в обсервацію. Але це не біда, обсервація в ЗСУ взагалі не жорстка від слова "зовсім".

"Співробітниками ВСП були затримані троє військовослужбовців 25-ї бригади, що перебували у стані алкогольного сп'яніння. В ході перевірки документів встановлено, що військовослужбовці утримуються на ізоляції в польовому обсервационном таборі, який самовільно покинули з метою придбання самогону у місцевих жителів", - запевняли луганські пропагандисти.

Однак побоюватися заробітчанам в ООС варто не тільки ворога, але навіть власних товаришів по службі. За версією терористів, п'яна поножовщина в українській армії може виникнути на рівному місці. Наприклад, на ґрунті розбіжностей, чи варто святкувати 9 травня.

Так, напередодні 9 травня якийсь солдат Кропивка з 30-ї бригади занадто завзято відстоював "право ветеранів війни пишатися своїм подвигом". Фізичні аргументи Крапивки засмутили його товариша по службі солдата Мацюкова. Тому, дочекавшись поки Кропивка засне, Мацюков встромив йому ножа під ребра, а сам благополучно відправився на бічну, дивитися сни про нацистів.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами